El coronavirus obliga a suspendre la Nit del Foc i la Trobada de Gegants de Cambrils

La Colla Gegantera Tota l’Endenga i el consistori han acordat cancel·lar els dos actes per evitar possibles rebrots 

16 julio 2020 16:58 | Actualizado a 20 julio 2020 08:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Colla Gegantera Tota l’Endenga i l’Ajuntament de Cambrils han decidit cancel·lar la 29a Nit del Foc i la 15a Trobada de Gegants. Els dos esdeveniments s’havien de celebrar al setembre, en el marc del programa d’actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, però l’actual situació sanitària ha obligat a prendre aquesta decisió per evitar possibles rebrots de la Covid-19.

El consistori va enviar ahir una nota de premsa per a informar de la supressió d’aquests dos esdeveniments tan esperats pels cambrilencs, que es es suma a l’anul·lació de la Fira Multisectorial, del seguici festiu de la Festa Major de Sant Pere o de les revetlles. Com apuntaven, són actes on s’agrupen moltes persones i per tant és «molt difícil» garantir que es compleixen les distàncies recomanades per les autoritats sanitàries, així com altres mesures preventives. 

També l’associació cambrilenca va emetre un comunicat a través de les xarxes socials on informava que no es podria celebrar la Nit del Foc, prevista pel 5 de setembre, i la Trobada de Gegants, que s’havia de celebrar el 12 de setembre. «Tot i que no sabem com estarem d’aquí al setembre, el sentit comú ens fa pensar que cap dels dos actes encaixen amb el que se’ns demana per fer front/controlar/superar la pandèmia de la Covid-19. Tant la Nit del Foc com la Trobada de Gegants es situen conceptualment a l’extrem contrari del distanciament social. El fet d’imaginar un acte que s’adapti a la normativa actual fa que sigui un esdeveniment molt diferent del que ens caracteritza. Estem convençuts que tornarem a omplir carrers de gegants, foc i música! Mentrestant, tingueu paciència i cuideu-vos», van escriure.

Cal remarcar que Tota l’Endenga mobilitza unes 150 persones en el muntatge i organització de la Nit del Foc, que es fa amb la col·laboració del Ball de Diables Els Cagarrieres. Aquest acte s’ha anat consolidant com un dels més rellevants de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, que enguany també presentarà molts canvis respecte els anys anteriors per seguir les normes de seguretat. 

El primer dissabte de setembre els carrers del Barri Antic s’omplen de bèsties de foc, diables i pólvora en una nit inoblidable on hi participen centenars de persones, especialment a l’encesa final a la plaça del Setge amb totes les colles i acte seguit l’espectacle pirotècnic. La festa acaba amb el tradicional concert al Parc del Pinaret. 

Per altra banda, la Trobada de Gegants es biennal i des de l’organització s’ha decidit ajornar-la al 2021 i mantenir la del 2022, per tant, es celebrarà dos anys consecutius. Aquest acte cultural compta amb la participació d’una quinzena de colles geganteres d’arreu de Catalunya i es fa també pels carrers del Barri Antic. Un esdeveniment popular que finalitza amb una ballada conjunta de totes les colles i un sopar que aplega unes 500 persones.

Canvis a la Festa del Carme

Un altre acte suspès és la processó de la Mare de Déu del Carme que s’havia de celebrar demà dissabte. Des del departament de Festes del consistori van anunciar que a la tarda hi haurien les actuacions itinerants de l’Agrupació Musical l’Emburgada del Perelló i dels Nyanyos, la secció infantil dels Cop de Cap que finalment ha comunicat que no hi participarà.

Comentarios
Multimedia Diari