El divertit pregó de Joan Pera enceta la Festa Major de Cambrils

La veu de Woody Allen va delectar amb el seu humor els més de 300 cambrilencs que van omplir la plaça de l’Ajuntament i que van gaudir de les actuacions dels elements festius

31 agosto 2019 07:20 | Actualizado a 14 septiembre 2019 12:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cambrils ja s’ha endinsat de ple en la celebració de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. El pregó a càrrec de l’actor Joan Pera va donar, ahir al vespre, el tret de sortida a uns dies farcits d’actes populars i tradicionals que apleguen cambrilencs i turistes. Abans del divertit discurs de la veu de Woody Allen, els elements festius van fer acte de presència a una plaça de l’Ajuntament plena de gom a gom.

La Farnaca i la Galera, que van sortir de la plaça de la Vila i de Mossèn Joan Batalla, respectivament, van arribar amb el festiu so dels seus timbalers. Allí els esperaven la Colla Gegantera Tota l’Endenga, el Ball de Bastons de Cambrils, els Xiquets de Cambrils, els Cop de Cap i els Nyenyos, que van fer unes actuacions per sumar-se a aquest tret de sortida.

L’alcaldessa Camí Mendoza va pujar dalt de l’escenari per fer un breu discurs. La batllessa va manifestar que la Festa Major «és una de les celebracions més populars i arrelades a casa nostra, és una festa que enganxa». Acte seguit va ser el torn del conegut director, també veu de Rowan Atkinson (Mr. Bean), que va fer un esbojarrat pregó amb tocs d’humor que va fer riure als més de 300 cambrilencs, molts d’ells vestits amb les seves samarretes identificatives de vileros i mariners. «Ja sóc aquí, que deia aquell», va dir només agafar el micròfon.

Pera va confessar que no sabia ben bé què fer per quedar bé després de veure en acció les entitats festives, però de seguida es va posar el públic a la butxaca amb els elogis cap al municipi on venia quan era petit. «El meu pare era pescador i em deia ‘si vols menjar bé, ves a Cambrils. Anàvem al Gatell. Sou el record de la meva infantesa», va dir el de Mataró, que també va fer ironia amb el fet d’haver-li proposat ser el pregoner. «Em feia molta gràcia venir a Cambrils. Ser aquí amb vosaltres era la il·lusió de la meva vida», va exclamar.

L’intèrpret va assegurar que estava dalt de l’escenari per fer riure als cambrilencs. I ho va fer amb bromes relacionades amb l’actualitat política i amb la seva trajectòria professional. «Sou una vila magnífica. Sou l’enveja de Catalunya, tots els catalans voldrien tenir-hi un piset», va dir en referència als cambrilencs. L’actor també va fer un petit espectacle a la mateixa plaça després del brindis i de viure en directe una espectacular tronada de Festa Major a càrrec del Ball de Diables Els Cagarrieres.

El torn de la Nit del Foc

Avui, dissabte, serà el torn d’un dels actes més esperats, la Nit del Foc, que s’iniciarà a les 22.30 hores pels carrers del barri antic i finalitzarà a la plaça del Setge, on hi haurà l’encesa final i l’espectacle pirotècnic. La setmana vinent tocarà el Ball Parlat de Vileros i Mariners, el seguici festiu i la Pujada de la Galera, entre altres.

Comentarios
Multimedia Diari