Más de Costa

El far de Salou, un camí que voreja el mar

Situat al cap Salou, va ser inaugurat l´abril de 1858 i disposa d'una torre central de color vermell que encara avui exerceix de far. El 2015 es va obrir al públic un camí de ronda d´uns 300 m que l'envolta

Redacció

Whatsapp
Des del far de Salou es poden contemplar vistes de somni del mar Mediterrani amb la posta de sol i el perfil de la Costa Daurada. foto: rafael lópez-monné/patronat de turisme de salou

Des del far de Salou es poden contemplar vistes de somni del mar Mediterrani amb la posta de sol i el perfil de la Costa Daurada. foto: rafael lópez-monné/patronat de turisme de salou

Un alè de brisa marina ens embolcalla quan enfilem el camí de ronda, d’uns 300 metres, que envolta el far de Salou. El recorregut, obert al públic des de setembre del 2015, permet al visitant pràcticament tocar l’aigua i gaudir d’un entorn natural de gran bellesa, a recer de la costa abrupta, allunyat del brogit de la capital de la Costa Daurada.

El far de Salou, inaugurat l’abril de 1858, disposa d’una torre central de color vermell que encara avui exerceix de far. Annex es troba un altre edifici que havia estat ocupat per l’enginyer i el torrer. En l’actualitat, el camí de ronda rodeja per la costa tota la construcció que està tancada a l’interior d’un perímetre de protecció.

La restauració de l’indret es va dur a terme d’una manera molt respectuosa amb l’entorn natural. Així, s’hi poden veure plantes autòctones com l’esparreguera, el pi blanc, el lliri de mar, l’atzavara o l’albellatge, entre altres. Alhora, tres miradors distribuïts al llarg del recorregut permeten aturar-se i gaudir de la Costa Daurada amb tota la seva esplendor.

Un dels més singulars és el mirador sud, des del qual s’albiren les muntanyes de Prades. En aquest punt podeu aturar-vos per gaudir amb la vintena d’aus marines que sovintegen aquest indret.

La construcció del far de Salou va ser fruit de l’atzar. Tot i que inicialment no s’havia projectat la construcció de cap far a l’entorn del golf de Sant Jordi, finalment es va dur a terme la infraestructura perquè les obres per dotar de llum la zona del dic del Port de Tarragona eren molt lentes.

La decisió es va prendre a mitjan segle XIX, malgrat que el projecte inicial va ser desestimat al considerar-lo excessivament car, relata Miguel Angel Sanchez Terry, torrer de fars.

El far de Salou va ser encès, per primera vegada, l’1 d’abril del 1858 i disposava d’una llum blanca alimentada per oli d’oliva, que podia divisar-se des de 14 milles. Dos torrers eren els encarregats de fer-lo funcionar. Després, a mesura que van passar els anys, la tecnologia es va anar implementant al far que, encara ara, dia rere dia, il·lumina el golf de Sant Jordi de la Costa Daurada.

El far de Salou es pot visitar de les 10 h del matí fins després de la posta de sol de manera gratuïta. Una forma perfecta per gaudir de les vistes al Mediterrani i deixar-se anar per la dansa hipnòtica de les onades del mar.

Temas

  • COSTA

Lea También