El fiscal sol·licita 15 anys de presó per a l'acusat de matar una prostituta a Salou

L’home hauria asfixiat a la víctima, a qui van trobar despullada sobre un matalàs i amb les mans lligades a l’esquena

20 junio 2017 11:09 | Actualizado a 09 noviembre 2017 09:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La fiscalia sol·licita 15 anys de presó per a Claudio Augusto S., un home brasiler de 34 anys que està acusat de l’homicidi d’una jove de Lleida que exercia la prostitució en un pis de Salou (Tarragonès). Segons l’escrit d’acusació a què ha tingut accés l’ACN, l’individu hauria asfixiat la noia durant la matinada del 23 d’agost de l’any passat, després d’haver mantingut sexuals amb ella. L’acusat s’hauria aprofitat de la seva superioritat física i del fet que la víctima havia consumit alcohol i cocaïna.

Al cap d’unes hores, l’individu es va personar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per denunciar que la noia amb qui havia passat la nit havia mort. Quan la policia va arribar al pis del carrer Montblanc va localitzar el cos sense vida de la jove, de 28 anys, damunt d’un matalàs, despullada i amb les mans lligades a l’esquena amb una peça de roba. La fiscalia també sol·licita que l’acusat indemnitzi els familiars de la noia amb 120.000 euros.

El cos sense vida de la jove, de 28 anys, fou trobat damunt d’un matalàs, despullada i amb les mans lligades a l’esquena amb una peça de roba

Segons la fiscalia, després d’haver deixat la seva parella amb qui residia a Lleida, Sara M.S. es va traslladar a Salou sobre el 5 d’agost del 2016 amb la finalitat d’exercir la prostitució durant algun temps. Per aquest motiu, la jove va llogar una habitació en un pis on vivien unes altres dues noies i on s’exercia la prostitució. 

La nit dels fets, l’acusat va contactar amb un amic per demanar-li que li aconseguís substàncies estupefaents i “una noia amb qui mantenir relacions sexuals i passar la nit”. Aquest individu va parlar amb la propietària del pis i aquesta el va posar en contacte amb la víctima per tal d’acordar un preu. Segons el fiscal, Sara M.S. va acceptar la proposta, que suposava traslladar-se al domicili de l’acusat per portar-hi a terme activitats sexuals.

Abans de sortir de casa, una companya de pis li va deixar a la noia un telèfon per poder mantenir contacte entre elles, atès que la víctima tenia la seva targeta inactiva. Poc abans de la mitjanit del 22 d’agost, la noia va arribar al número 15 del carrer Montblanc de Salou. 

Durant la nit, la víctima va mantenir contacte telefònic amb la seva companya de pis. Poc abans de la sis de la matinada, Sara M.S. li va manifestar que ja havia acabat, que se’n tornava cap a casa i que l’esperés desperta perquè no tenia claus i li hauria d’obrir la porta. 

Durant el temps que va estar a casa de l’acusat, la jove hi va mantenir relacions sexuals. A més, la noia havia consumit alcohol i cocaïna, quedant acreditades unes concentracions en sang d’alcohol de 0,43 grams per litre; de cocaïna 0,25 mil·ligrams per litre, i benzoilecgonina 1,78 mil·ligrams per litre. 

L’acusat, amb ànim de matar o sent conscient que amb la seva actuació podia causar la mort, va agafar la noia per l’esquena, posant-li les seves mans al coll prement amb força

Segons el fiscal, amb posterioritat a la conversa telefònica entre les dues noies, l’acusat, “amb ànim de matar o sent conscient que amb la seva actuació podia causar la mort, va agafar la noia per l’esquena, posant-li les seves mans al coll prement amb tal força que impedia la seva respiració fins a produir-li la mort”. 

Del conjunt de les lesions localitzades en el cos de la noia es desprèn que la seva mort va ser violenta i va estar causada per “asfíxia mecànica per compressió cervical, estrangulació i anòxia encefàlica”. El moment de la mort se situa entre les cinc de la matinada i les nou del matí del 23 d’agost del 2016.

Unes hores més tard, poc abans de les sis de la tarda, l’acusat es va personar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Salou per denunciar que havia mantingut relacions sexuals amb una persona i que, en llevar-se al matí, havia observat que estava morta.



Quan la policia va arribar al domicili de l’acusat, el cadàver es trobava al menjador del pis en posició de decúbit pron, sobre un matalàs a terra, amb el vestit al nivell de la cintura -amb la part superior baixada i la inferior pujada-, amb les mans lligades a l’esquena i amb les calces trencades a l’alçada del turmell dret. L’home va ser arrestat aquell mateix dia i, el 26 d’agost, el jutjat d’instrucció número 4 de Tarragona en va decretar el seu ingrés provisional a presó.

Segons el fiscal, els fets constitueixen un delicte d’homicidi amb l’agreujant d’abús de superioritat, pel qual sol·licita una pena de 15 anys de presó. Així, en les conclusions provisionals assenyala que l’acusat - en situació irregular a l’Estat- es va aprofitar de la seva superioritat física i de l’estat d’afectació que presentava la noia pel consum d’alcohol i drogues.

La fiscalia demana 20 anys d’inhabilitació per a l’home, la prohibició d’apropar-se a la mare i el pagament d’una indemnització de 120.000 euros

L’home és una persona corpulenta, de complexió atlètica, amb 93 quilos de pes i 188 centímetres d’altura. Per la seva banda, la víctima pesava 50 quilos i mesurava 172 centímetres. A més, en el moment dels fets l’acusat no presentava alteracions psicopatològiques que afectessin les seves facultats. El fiscal tampoc considera que el fet d’haver consumit cocaïna i alcohol li afectés la seves capacitats. 

Finalment, la fiscalia també demana 20 anys d’inhabilitació per a l’home, la prohibició d’establir contacte o apropar-se a la mare de la víctima, i el pagament d’una indemnització de 120.000 euros a la família. El judici se celebrarà en els pròxims mesos a l’Audiència de Tarragona amb un jurat popular.

 

Comentarios
Multimedia Diari