El govern aposta per la renovació de diferents carrers de Vila-seca per adaptar-los a les necessitats de les persones

El consistori inaugurarà el nou tram del carrer de Beatriu de Queralt i les millores que s’han fet a cinc carrers 
del municipi amb l’objectiu de facilitar la mobilitat i l’accessibilitat dels veïns

16 enero 2018 12:18 | Actualizado a 16 enero 2018 12:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A principis del passat mes de desembre es va obrir al ciutadà el nou tram del carrer de Beatriu de Queralt. Amb motiu de la Festa Major d’Hivern, l’Ajuntament de Vila-seca inaugurarà oficialment, dissabte 20 a les 10.45 hores, aquest tram que connecta amb el carrer de les Creus i que es converteix en un nou punt d’accés al centre històric del municipi.

«És una nova portada al nucli antic que estava marcada al Pla General d’aquest mandat», assegura la regidora de Serveis al Territori, Manuela Moya. L’any 2015, el consistori va comprar l’edifici número 25-27 del carrer de les Creus amb l’objectiu de millorar la mobilitat i crear un nou punt de connexió del centre amb les zones del Castell, de la Formiga i de la Canaleta. 

Un any més tard es van iniciar les obres d’enderroc de l’edifici, amb un pressupost de licitació de 250.000 euros

Les obres han permès crear un nou espai de 250 metres quadrats amb acabats molt similars als carrers actuals del centre històric per on transiten vehicles i persones.

Els treballs han consistit en els reforços de les parets mitgeres, el revestiment de les façanes i la urbanització del nou tram de carrer amb la instal·lació de mobiliari urbà com jardineres i bancs de fusta que s’integren en aquest espai.

«Volem que les persones puguin caminar per aquest carrer, que el gaudeixin. El mobiliari que hi hem posat fa que sigui un tram molt més amable. Hi ha molta gent sorpresa amb el nou carrer perquè hem cuidat molt els detalls», apunta la regidora. 

Millores als carrers

En aquest sentit, el consistori també ha dut a terme unes obres de renovació i millora dels carrers de Salauris, de Bagà, del Segre i del Montseny, que s’inauguraran divendres 26.

L’actuació, amb un pressupost de licitació de 312.000 euros,  s’ha centrat en la instal·lació d’un nou col·lector d’aigües residuals i noves escomeses particulars, alhora que s’ha aprofitat per a fer una reforma integral de la xarxa d’aigua potable.

També s’ha millorat l’accessibilitat dels carrers amb la renovació de les voreres, que s’han rebaixat i s’han fet molt més amples per permetre una millor mobilitat a les persones, així com la millora de la pavimentació.

«Eren uns trams que tenien uns anys perquè es van crear quan es va obrir la plaça de l’Estudi i les persones que hi viuen ja tenen una edat. Aquesta reforma feia falta per ajudar a la mobilitat dels veïns», afirma Moya.

Segons la regidora, una de les prioritats del consistori és, precisament, la mobilitat.

«El nostre objectiu és donar un confort al dia a dia dels vila-secans, que puguin passejar tranquils i garantir una vida fàcil i feliç. També ho fem extensiu a les persones de poblacions veïnes, que quan ens vinguin a visitar vegin que és una ciutat amable, accessible i ben comunicada», justifica. 

Comentarios
Multimedia Diari