El govern de Salou defensa en una moció que la consulta sobre BCN World és 'innecessària'

CiU i PSC aposten per preguntar únicament als ciutadans de Vila-seca i Salou en cas que s'hagi de fer la consulta

19 mayo 2017 20:16 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El govern de Salou, integrat per CiU-FUPS i el PSC, ha presentat una moció que considera “innecessària” la consulta sobre BCN World i que demana que, en cas que s’hagi de consultar la ciutadania, el procés es limiti únicament als municipis de Vila-seca i Salou. La moció s’ha traslladat a la resta de grups municipals perquè li donin suport al ple extraordinari que se celebrarà aquesta setmana. El govern insisteix que “ja s’han aplicat totes les eines legals previstes que han permès el debat, la participació i el consens social i polític al voltant dels projectes del CRT, tant a nivell territorial com en l’àmbit de Catalunya”. A més, la moció reclama que s’acceleri la tramitació del planejament urbanístic i la convocatòria urgent i extraordinària del consorci del CRT.

El govern de Salou està determinat a seguir endavant amb la defensa del projecte de BCN World. CiU i PSC recorden que s’espera una inversió propera als 2.500 MEUR i que el tràmit d’aprovació del PDU ja es troba en una fase avançada.

“No veiem necessari ni oportú organitzar ara una consulta ciutadana per decidir sobre el seu futur, i menys que aquest pronunciament s’hagi d’estendre a tot l’àmbit català, quan es tracta d’una inversió que s’executarà en l’àmbit del CRT de Salou i de Vila-seca”, recull el text.

A més, la moció defensa que “són aquests dos municipis els únics legitimats per atorgar les llicències urbanístiques i aprovar aquells instruments de planejament urbanístic, per delegació de les seves pròpies competències dins l’àmbit del CRT.

El govern de Salou vol que el CRT pugui elevar a aprovació definitiva el text refós del PDU abans del mes de juny. També dóna suport al president de la Generalitat “en la seva intenció de donar continuïtat al projecte d’ampliació del CRT”.

D’altra banda, CiU i PSC sol·liciten una convocatòria urgent i extraordinària del Consorci del CRT, tot requerint la presència del vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, alhora president del consorci.

A més de defensar la importància pel turisme i l’economia del territori, el govern local justifica la moció pel fet que “tenim el deure de defensar els interessos generals, en un moment que encara moltes famílies i empreses pateixen les conseqüències de la crisi”.

Comentarios
Multimedia Diari