Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El jutge cita l'exregidora Pradeda per aclarir cobraments sense justificar

Segons la denúncia de Montse Gassull, l'exalcalde Daniel Masagué va oferir 40.000 euros i un amarratge de vaixell a Pradeda a canvi que ella votés a favor de demanar un crèdit de 5 milions per acabar el Teatre Auditori de Torredembarra

EFE

Whatsapp
Imatge d'arxiu de l'exregidora Laura Pradera. ACN

Imatge d'arxiu de l'exregidora Laura Pradera. ACN

El titular del jutjat número 1 del Vendrell ha citat a declarar l'exregidora trànsfuga de Torredembarra Laura Pradeda per aclarir cobraments sense justificar, han informat a Efe fonts judicials.

L'instructor del cas Torredembarra, que investiga una presumpta trama de corrupció sota el mandat de l'exalcalde Daniel Masagué (ex CiU), ha citat a declarar Pradeda el pròxim dia 21 a les deu del matí i l'exregidor, aquest dijous dia 16 a les dotze del migdia.

Al maig del 2017, el magistrat va encarregar un informe a l'Agència Tributària sobre els moviments patrimonials de Pradeda durant els anys 2009, 2010 i 2011 i el va rebre aquest passat mes d'octubre.

Segons l'informe, l'exregidora trànsfuga va percebre rendiments que no va declarar, a més d'altres ingressos en efectiu i en quantitats menors a 3.000 euros, pel que no es pot determinar el seu origen.

El jutge investiga un presumpte delicte de suborn, denunciat per Montse Gassull, exregidor d'ERC a Torredembarra que va destapar la presumpta trama de corrupció que ha derivat en el cas 3 %, de finançament irregular de l'extinta CiU.

Segons la denúncia de Gassull, Masagué va oferir 40.000 euros i un amarratge de vaixell a Pradeda a canvi que ella votés a favor de demanar un crèdit de 5 milions per acabar el Teatre Auditori de Torredembarra.

A la reunió, també hi era el marit de Pradeda i l'empresari Rafael Jiménez Onieva, que hauria gravat la trobada i l'hauria explicat posteriorment a Gassull, qui va denunciar els fets el 2013 a la Guàrdia Civil i a la Fiscalia.

Per aquests motius, el jutge, a més de citar Masagué i Pradeda, demana al consistori de Torredembarra que certifiqui si es va celebrar el ple per demanar el crèdit per a l'Auditori.

L'any 2007, l'equip de govern de Torredembarra (PSC-ERC) va adjudicar les obres del Teatre Auditori a l'empresa Trascornejo per 3,2 milions i un termini d'adjudicació d'onze mesos.

L'any 2008, Daniel Masagué va presentar una moció de censura contra el socialista Manuel Jiménez i la va guanyar gràcies al vot trànsfuga de Pradeda, pel que va ser expulsada poc després del PSC.

Pradeda va ocupar la cartera d'Obres Públiques i va ser responsable de les obres del Teatre, fins que Massagué la va expulsar de l'equip de govern el 2010.

Temas

Comentarios

Lea También