El meteoròleg Alfred Rodríguez Picó inaugura divendres les Jornades Culturals de Vandellòs

En aquesta edició estaran dedicades a la Taula Periòdica dels Elements Químics i finalitzaran el 25 de maig

24 abril 2019 10:47 | Actualizado a 24 abril 2019 11:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El proper divendres 26 d’abril començaran les XXXII Jornades Culturals de Vandellòs, organitzades pel Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV), amb el patrocini de l’Ajuntament i la col·laboració de diverses entitats. La inauguració anirà a càrrec de l’alcalde, Alfons Garcia; de la presidenta del CCERV, Rosa Saladié; i del conegut meteoròleg i presentador de ràdio i televisió Alfred Rodríguez Picó, que impartirà una conferència titulada “El canvi climàtic i com ens poden afectar els efectes meteorològics”, a partir de les 19 h, a l’Auditori.

Amb aquest acte es donarà el tret de sortida a una edició dedicada a la Taula Periòdica dels Elements Químics. D’aquesta manera, aquest 2019 Vandellòs se sumarà a la celebració de l’Any Internacional d’aquesta Taula, per commemorar el 150è aniversari d’un dels descobriments més significatius de la ciència i per donar a conèixer a la ciutadania la importància de la química en la nostra vida quotidiana.

 

Sobre aquesta temàtica tractaran, així doncs, algunes de les activitats programades fins al 25 de maig: la xerrada i demostració pràctica sobre la química i la pirotècnica “La química del foc”, a càrrec de Quim Gil de la Pirotècnia Estalella, prevista per al 17 de maig, a les 20 h a Ca la Torre; i la conferència experimental sobre els elements químics que hi ha al nostre voltant, a càrrec de Marc Boada, divulgador científic, escriptor i ex presentador del programa “Quèquicom” de la Televisió de Catalunya, del dissabte 18 de maig, a les 17.30 h, a la sala polivalent del pavelló de Vandellòs. La pintada mural que es farà el dissabte 25 de maig, a partir de les 16 h, al camp de futbol també tindrà com a temàtica la Taula Periòdica dels Elements Químics.

A banda d’aquestes propostes relacionades amb la química n’hi haurà d’altres, de diferents tipus: un taller-demostració de com fer sabó artesanal, un tast de vermuts, una exposició dedicada al famós científic anglès Charles Darwin i les seves descobertes sobre l’evolució; una xerrada sobre la geologia a Vandellòs seguida d’una reconstrucció d’un marge de pedra seca; una xerrada sobre l’oli de ginebre i una excursió per veure les pintures rupestres de la Cova de l’Escoda de Vandellòs.

També hi ha programat un concert de la cantautora i periodista cultural de les Terres de l’Ebre Montse Castellà, una festa familiar amb concurs de paelles i ball, una tirada intercomarcal de bitlles i la 3a jornada-marxa nòrdica. Més detalls a: www.vandellos-hospitalet.cat

Comentarios
Multimedia Diari