El moviment veïnal per una AP-7 gratuïta considera 'un postureig' la reunió de Rull i els alcaldes

Critiquen que la Generalitat vulgui aconseguir el model gironí de bonificacions que alcaldes i veïns rebutgen des del primer dia

19 mayo 2017 18:33 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El moviment veïnal transversal per una AP-7 gratuïta ha qualificat de "postureig" la reunió que van celebrar, aquest dimecres, el conseller de Territori, Josep Rull, amb els alcaldes i entitats del món local que pateixen el col·lapse i la sinistralitat de l'N-340 al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Tot i que no van ser convocats, creuen que la reunió va ser un intent d'aparentar cohesió quan aquesta no existeix. Critiquen que, mentre la Generalitat es pronuncia a favor de l'alliberament de peatges, pressiona Foment perquè la solució per a l'N-340 sigui el model de l'N-2 a Girona, prohibint als vehicles pesats circular per la carretera estatal a canvi de bonificacions per fer-ho per l'autopista. "No ens representen i hem dit prou a què beneficiïn la concessionària quan l'autopista s'amortitza cada sis mesos", ha dit el portaveu del moviment, Llorenç Navarro.

El portaveu dels veïns que reclamen la gratuïtat de l'autopista, Llorenç Navarro, considera que el conseller Rull utilitza "paraules enrevessades" perquè "la gent pensi que la Generalitat demana el mateix que el moviment veïnal transversal". "El que més ràbia ens dóna és que utilitzin les nostres paraules per dir que demanen el mateix quan no és veritat", ha assegurat. Segons Navarro, el Govern "continua fent el mateix" que a finals de 2015, "intentant buscar bonificacions per als camions que només beneficien Abertis i no als veïns". "Per això, seguim amb la demanda de la gratuïtat de l'AP-7 i estem més reivindicatius perquè estan desgraciant l'N-340 amb les onze rotondes i les línies continues. És molt perillós i tothom calla", ha remarcat.

Els veïns consideren que el Govern està actuant a banda i que només està "perdent el temps". "Ells no manen de la carretera, mana Foment. Encara que es posin medalles, utilitzen els moviments veïnals i els alcaldes per exigir el que ells volen i no el que demanem nosaltres. No els creiem", ha refermat Navarro. El portaveu dels veïns, que tallen a diari l'N-340 després de deu mesos de talls setmanals, insisteix que estan lluitant per un "gratuïtat" permanent de l'autopista a diferencia del Govern que la reclama de manera "provisional" fins que no es construeixi l'autovia A-7. "La nostra pregunta és: si ens diu – Rull- que el dia de demà haurem de crear un ens per seguir pagant l'AP-7, que s'haurà de pagar tota la vida perquè s'ha de mantenir, que ens expliqui com construirem l'A-7 sense pagar. Una val diners mantenir-la i l'altra no? Que ens ho expliquin", ha demanat. "És un presumpte tracte de favor a l'empresa concessionària. És el dia de la marmota perquè així els interessa", ha afegit. 

Talls diaris

Mentrestant, el moviment veïnal segueix tallant a diari l'N-340. Tot i una aturada de dos dies, en els quals es va canviar el tall per concentracions al voral de la carretera a causa de problemes burocràtics ja resolts, cada tarda, a Amposta, i els dijous a l'Ametlla de Mar, les Cases d'Alcanar i Vinaròs, el trànsit a la carretera nacional es para 25 minuts per intentar que també els turistes s'adonin dels problemes que acumula aquesta via. Els talls diaris van començar fa deu dies després que el Departament d'Interior retallés el temps – de 45 minuts a 25 minuts- dels talls dels dijous. "Possiblement intentin que no fem nosa a la gent que ve de vacances però no ens pararan", ha sentenciat Navarro.

Comentarios
Multimedia Diari