El parc de Safranars estrena equipament per a la cal·listènia

El parc es va estrenar amb una demostració d’aquesta disciplina esportiva amb moviments dinàmics i aerostàtics

30 agosto 2017 10:35 | Actualizado a 30 agosto 2017 10:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Donem resposta a la petició d’un sector de joves d’Altafulla que practiquen l’Street Work-out», manifestava ahir al matí Jaume Sànchez, regidor d’Esport i d’Activitat Física de l’Ajuntament d’Altafulla, al parc de Safranars, situat a tocar de la ronda d’Altafulla.

Des d’ara ja es pot practicar cal·listènia i Street Workout amb els elements instal·lats en aquest espai, que properament serà remodelat, d’acord amb el projecte que està elaborant l’Ajuntament altafullenc.

La nova instal·lació ha tingut un cost de 5.000 euros aproximadament, pel que fa a l’adquisició dels aparells, sense comptar la despesa pels treballs d’instal·lació, tot plegat a càrrec del fons municipal.

El moment de l’estrena va comptar amb la presència de l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, i d’un grupet de joves practicants d’aquest esport, que van oferir una bona demostració de diversos moviments individuals, dinàmics i aerostàtics.

Es contrueixen fins a un centenar de parcs anualment a Europa, la meitat a Espanya

Jaume Sànchez va diferenciar els flamants elements incorporats en aquest espai públic, «dels que hi havia fins ara i dels que hi ha en altres parcs, com els saludables i els infantils». Així mateix va comentar que la fixació de les estructures s’ha de fer molt acuradament ja que «no han de tenir ni el més mínim moviment ni vibració», per tal de poder realitzar els exercicis correctament.

L’atleta altafullenc Isaac Martínez va ser un dels joves protagonistes de les demostracions de Street Workout, una varietat de cal·listènia a l’aire lliure, que està adquirint un gran auge en el món del fitness. Aquest esport consisteix en una sèrie d’exercicis físics, amb el propi pes corporal, que possibiliten el moviment i potenciament muscular en bloc.

Isaac va calcular en una cinquantena els joves practicants que hi ha a la zona i es congratulà de poder comptar «amb instal·lacions pròpies al municipi». L’equipament també serà de gran utilitat entre les moltes persones que fan running o corren en bicicleta als circuits que hi ha a la vora, per poder realitzar exercicis previs o posteriors a l’activitat escollida, a mode d’escalfament, per reduir les lesions.

Per donar una idea de l’increment en la implantació de parcs, Nieto va subratllar que n’instal·len anualment entre cinquanta i un centenar a tot Europa, però que la meitat d’ells s’ubiquen en poblacions espanyoles «per allò que el sol ho condiciona», tractant-se d’esport a l’aire lliure.

Comentarios
Multimedia Diari