El pas soterrat sota l’N-340 a Torredembarra serà un dipòsit d’aigües

Amb aquest projecte, l’Ajuntament busca solucionar la problemàtica que es genera al passeig de Miramar en episodis de pluges intenses

27 enero 2018 11:26 | Actualizado a 30 enero 2018 13:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Torredembarra donarà inici a principis de febrer les obres de conversió del pas soterrat existent en l’antiga N-340 (passeig de Miramar), situat a la cruïlla del carrer de Pompeu Fabra i carrer dels Pescadors en un dipòsit d’aigües (també anomenat tanc de laminació de tempestes). Aquesta actuació l’executarà, a partir del dia 5, l’empresa Sorea, ja que està emmarcada en el projecte de millores tècniques i ambientals de les xarxes d’aigua potable i clavegueram que conté les inversions a realitzar pel concessionari fruit del contracte de concessió amb l’Ajuntament. L’import d’aquestes obres en concret és de 196.277,09 (IVA inclòs).
El projecte que s’executarà inclou diferents accions. Així, doncs, destaca la conversió del pas soterrani en tanc de laminació; i també la xarxa de captació de les aigües pluvials en superfície mitjançant embornals, reixes interceptores i les canalitzacions consegüents.

El projecte, llargament esperat al municipi, preveu a més l’estació de bombament i el sistema de buidatge del dipòsit a través d’una nova impulsió per tal d’abocar a llera pública i dipòsit de reserva d’aigües per a reg de zones verdes, remarca el consistori.
D’altra banda, la intervenció planteja la reurbanització de l’entorn on es troba el pas inferior: retirada de marquesines, anul·lació de reixes, reposició de panot, reixes de tràmex, lloses. 

Segons expliquen des de l’Ajuntament, el dipòsit tindrà un volum de 204,03 metres cúbics dels quals 40,48 m³ seran del dipòsit de reg i 163,55 m³ seran del dipòsit de drenatge. S’ha calculat per un període de retorn de cinc anys, és a dir, per absorbir els litres de precipitació de la darrera pluja de més intensitat dels darrers cinc anys.

Evitar aigües a la superfície

El regidor de Via Pública i Manteniment, Valeriano Pino, posa de manifest que la conversió del pas soterrat en dipòsit d’aigües és una de les solucions previstes a la problemàtica que es genera al passeig de Miramar en episodis de pluges intenses, ja que aleshores les aigües circulen per la superfície. 

Es preveu que les obres tinguin una durada de prop de quatre mesos. En alguns moments, i segons remarquen també des de l’Ajuntament, es produiran afectacions puntuals de pas alternatiu del trànsit, sobre les quals se n’informarà en el transcurs de les obres.

Comentarios
Multimedia Diari