Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El ple de Mont-roig del Camp reclama per unanimitat que el CAP de Miami Platja obri les 24 hores

Actualment, l´horari ininterromput només s'implementa durant els mesos de juliol i agost

ACN

Whatsapp
Pla general del CAP de Miami Platja, al municipi de Mont-roig del Camp. Foto: ACN

Pla general del CAP de Miami Platja, al municipi de Mont-roig del Camp. Foto: ACN

El ple de Mont-roig del Camp (Baix Camp) ha acordat per unanimitat aquest dimecres sol·licitar formalment al Departament de Salut l’obertura continuada del CAP de Miami Platja. Actualment, el CAP de Miami Platja només obre les 24 hores durant els mesos de juliol i agost. L’Ajuntament lamenta que l’ampliació no té en compte el fet que la temporada turística s’allarga des del mes de març i fins al novembre, mesos durant els quals “s’incrementa notablement el nombre d’usuaris potencials que no compten amb un centre de salut proper en cas d’urgència mèdica”. El consistori recorda també que el terme disposa de més 10.000 segones residències comptabilitzades i que se situa a la zona 1 del Pla d’Emergència Nuclear, fet que justifica la necessitat de tenir un centre de salut de referència proper.

El CAP de Miami Platja atén a una població censada de prop de 8.000 habitants en el seu horari ordinari, quan els centres de salut de Mont-roig i d’altres poblacions veïnes es troben oberts. Aquests 8.000 habitants s’incrementarien potencialment, entre les 21 i les 8 hores, fins als 20.000 habitants que es troben censats al propi municipi i a altres poblacions veïnes, algunes de les quals s’ubiquen a més de 20 quilòmetres de l’Hospital Lleuger de Cambrils i a 35 de l’Hospital Sant Joan de Reus.

A més, la singularitat del municipi fa que s’hagi de tenir en compte, necessàriament, el gran nombre de segones residències que hi ha al terme, més de 10.000 comptabilitzades. Això fa que la població habitual, especialment entre els divendres i el dilluns, s’incrementi en milers de persones que se sumen a les 20.000 ja censades a la zona.

L’Ajuntament admet que les instal·lacions del CAP de Miami Platja són “les més noves i millors dotades del litoral sud de la Costa Daurada i de la part oriental de la comarca del Baix Camp, es troben al nucli més poblat d’aquesta zona i s’ubiquen en un punt central en referència a les poblacions a les que potencialment pot donar servei”.

El ple ha manifestat el seu suport a la Plataforma CAP 24 hores Miami Platja “per la seva tasca incansable i desinteressada per millorar els serveis de salut del municipi·. L’entitat ha organitzat en els darrers anys diverses protestes i ha recollit més de 3.500 signatures de suport.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También