Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El ple de Roda de Berà aprova la nova rebaixa de l’IBI

Redueix un 4% per compensar la pujada del valor cadastral i evitar que aquesta mesura repercuteixi en la butxaca del contribuent.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge d'un ple anterior de Roda de Berà.

Imatge d'un ple anterior de Roda de Berà.

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat aquesta tarda, en sessió extraordinària urgent, amb els vots a favor de tots els membres de la Corporació, la rebaixa del 4% proposada per l’equip de Govern per tal de compensar l’actualització cadastral a l’alça que el Govern Central va aprovar recentment per decret llei.

Es compleix així el compromís adquirit el passat mes d’octubre pel Govern Municipal quan el Ple va aprovar una reducció directa de l’impost d’un 2%.

Aquesta nova rebaixa evitarà que la mesura imposada per l’executiu central repercuteixi en la butxaca dels rodencs i rodenques.

D’aquesta manera, el tipus impositiu es redueix enguany en un 6%, passant de l’1,08% del 2017 a l’1,02%, i tot i l’actualització del cadastre els rodencs pagaran enguany un 2% menys d’IBI respecte l’any passat.

Durant els últims exercicis la tendència ha estat a la baixa, i en total la reducció en l’actual legislatura ha estat de 15 punts, passant de l’1,17% en el qual es trobava el tipus impositiu l’any 2015, a l’1,02% en què es situa enguany.

“A l’octubre ens vam comprometre que si l’Estat efectuava aquesta revalorització no deixaríem que repercutís en la butxaca dels contribuents i tornaríem a rebaixar l’IBI, i així ha estat”, ha dit durant la sessió Frederic Royuela, regidor d’Hisenda i portaveu de l’equip de Govern.

“Hem fet un esforç, el continuem fent, i la bona gestió econòmica i el romanent positiu ens permetrà, sempre amb prudència, continuar rebaixant progressivament els impostos, sense que això vagi en detriment dels serveis que els rodencs reben”, ha assegurat el regidor rodenc.

Temas

Comentarios

Lea También