Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El pont de l'antiga N-340 a Cambrils comença a ser història

L’alcaldessa i el regidor d’Obra Pública visiten les obres. 

Diari de Tarragona

Whatsapp
Visita d'obres de l'Ajuntament als primers treballs de supressió del pont de l'antiga N-340.

Visita d'obres de l'Ajuntament als primers treballs de supressió del pont de l'antiga N-340.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor d’Obra Pública, Antonio Laguna, han visitat aquest matí les obres d’enderroc del pont de la Riera d’Alforja de l’antiga N-340, acompanyats per tècnics de l’Ajuntament i el cap d’obra de l’empresa adjudicatària.

Des del 28 de setembre l’equip d’operaris està treballant en el fresat de la plataforma i el buidatge. Posteriorment, es portarà a terme la demolició del pont, s’urbanitzarà l’Avinguda Baix Camp i es construirà un nou pont més baix i més integrat.

Els treballs per enderrocar el pont de la Riera d’Alforja de l’antiga carretera N-340 començaran el proper dijous, 28 de setembre. L’Ajuntament i l’empresa adjudicatària treballen per realitzar les obres amb la màxima rapidesa i la mínima afectació al trànsit.

Fresat i buidatge

La primera part de les obres, que consistirà en el fresat de la plataforma del pont i el buidatge, implicarà tallar al trànsit el pas superior. Els conductors hauran de seguir la senyalització, que ja està col·locada, per desviar la circulació per vies alternatives.

Es recomana que tot l’accés a les urbanitzacions de ponent i el centre de la vila es faci per la carretera de Montbrió, agafant la sortida Cambrils-oest de l’A7.

Per accedir a la zona del port, una altra ruta alternativa és entrar per Cambrils-Est, passar per Vilafortuny i seguir pel Vial del Cavet. Pels que vénen per l’autopista AP7, la millor opció és fer servir la sortida Cambrils-Montbrió.

Els primers treballs, que van començar el 28 de setembre, són el fresat de la plataforma i el buidatge

D’altra banda, per necessitats de les obres, no es podrà estacionar a l’avinguda Baix Camp, entre l’avinguda Vidal i Barraquer i el passeig la Salle.

Més endavant, per finalitzar aquesta primera fase de les obres, s’haurà de tallar també el pas per sota en ambdós sentits (l’avinguda Adelaida i el passeig la Salle) per poder portar a terme la demolició del pont. En el seu moment ja es donaran les indicacions i s’obriran vies alternatives.

La integració de la carretera en la trama urbana

El projecte de reconversió de l’antiga carretera N-340 en l’avinguda Baix Camp consisteix en la demolició i construcció del pont sobre la Riera d’Alforja i la reordenació del seu entorn.

Aquest projecte dóna continuïtat a la transformació urbana de l’antiga N-340 i s’elimina la barrera històrica que separa dos barris importants del municipi aconseguint millorar substancialment la connectivitat entre tots dos, tant a nivell de circulació per als vianants com a circulació rodada. L’actuació també millorarà la seguretat dels vianants, tenint en compte que actualment no existeix un itinerari clar de connexió entre els dos barris, a excepció de la connexió que ha suposat la nova rotonda de recent construcció.

Fases del projecte

El projecte s’ha estructurat en tres fases i s’han adjudicat les dues primeres. La primera fase es basa en l’enderroc del pont i la urbanització parcial de l’Avinguda Baix Camp. La segona fase contempla la construcció del nou pont, més baix i integrat, sobre la Riera d’Alforja. I la tercera, encara no licitada, correspon a la urbanització del Passeig central de l’Avinguda Baix Camp.

Temas

Comentarios

Lea También