Más de Costa

El principal touroperador de Rússia preveu "un gran increment" de viatgers a la Costa Daurada

Natalie Tours ja multiplica per cinc les reserves que tenia l´any passat a aquestes alçades de la temporada

ACN

Whatsapp
Pla general del president de Natalie Tours, Vladimir Vorobiev (segon per la dreta), intervenint en roda de premsa al costat dels responsables d'empreses receptores i de l'alcaldessa de Cambrils. Imatge del 19 d'abril del 2017.

Pla general del president de Natalie Tours, Vladimir Vorobiev (segon per la dreta), intervenint en roda de premsa al costat dels responsables d'empreses receptores i de l'alcaldessa de Cambrils. Imatge del 19 d'abril del 2017.

El principal touroperador de turistes russos, Natalie Tours, veu símptomes de creixement en el mercat rus per la millora de la situació econòmica en aquell país. Després de l’esclat viscut el 2013, quan un milió de turistes russos van visitar Catalunya, l’arribada de visitants d’aquest país havia anat caient en picat per la devaluació del ruble i el conflicte amb Ucraïna. A aquestes alçades de la temporada, però, la companyia turística ja multiplica per cinc les reserves que tenia en les mateixes dates de l’any passat i calcula que, enguany, podrà duplicar o triplicar xifres a la Costa Daurada i a la resta de Catalunya. El gran creixement s’espera de cara a l’any vinent, quan confia recuperar els nivells assolits l’any 2013. Tot dependrà, però, de la disponibilitat de places hotelers, atès que el mercat rus reserva tard les seves vacances i visitants d’altres orígens com el Regne Unit han ocupat el seu lloc.

La companyia turística atribueix la millora de les perspectives a Rússia a la seva adaptació a l’actual context econòmic, a l’estabilització dels preus del petroli i del gas i a l’estabilització del ruble. Tot plegat fa que Natalie Tours prevegi uns bons resultats ja aquest 2017 i recuperar l’any vinent el terreny perdut des del 2013 -quan van gestionar l’arribada de 120.000 russos a Catalunya, el 60% dels quals a la Costa Daurada-. “Les vendes que observem demostren números fins i tot més positius que els anys d’abans de la crisi”, ha assenyalat el president de Natalie Tours, Vladimir Vorobiev.

La temporada passada el flux de turisme rus a la Costa Daurada va ser positiu durant els mesos de maig i juny, però va ser “fluix” al juliol, l’agost i el setembre. D’una banda, per la manca de places hoteleres en els hotels més econòmics i, de l’altra, pel fet que els viatgers russos no podien assumir els preus dels establiments de luxe. “Enguany la previsió és que es restableixin les vendes a tota classe d’hotels”, ha insistit el responsable del touroperador.

Jordi Matas, director de l’empresa receptora ‘World2meet’ a la Costa Daurada, ha explicat que treballen amb el sector hoteler “per recuperar les places perdudes en els darrers anys”. De fet, es confia que la recuperació del poder adquisitiu dels russos garantirà que disposin de les places necessàries a la Costa Daurada i que no es vegin obligats a anar de vacances cap a d’altres destinacions. Els russos viatgen majoritàriament en família i passen una mitjana de 12 nits al territori, molt per sobre de la resta de mercats estrangers.

Natalie Tours ha programat diversos vols xàrters des de vuit ciutats russes fins a l’Aeroport del Prat, la principal porta d’entrada d’aquest mercat a Catalunya. Tot i això, la implantació de vols regulars a l’Aeroport Reus a càrrec de Poveda, la filial de baix cost de l’aerolínia russa Aeroflot, ha modificat el comportament dels visitants. Així, si el 2012 el 90% dels turistes russos viatjaven en vols xàrter, actualment s’ha capgirat la tendència i més de la meitat ja arriben en vols regulars. A més, xinesos i indis aprofiten aquestes connexions per visitar Catalunya fent una escala a Moscou, segons Natalie Tours.

Preocupació pels visats

D’altra banda, Natalie Tours també ha alertat de les dificultats per a l’obtenció de visats, ja que recentment l’estat espanyol ha reduït el nombre d’oficines expedidores a Rússia, i això ja ha obligat alguns operadors a suprimir alguns vols. Malgrat tot, l’empresa afirma que veu intents de millora per part dels serveis consulars espanyols i confia que la problemàtica es resoldrà favorablement, segons ha indicat Vorobiev.

Un hotel de Cambrils (Baix Camp) acull aquesta setmana el 20è ‘Congrés Anual de Natalie Tours a la Costa Daurada-Espanya 2017’, que compta amb la participació de més de 200 agents de viatges de la Federació Russa, Bielorússia i Moldàvia. La trobada finalitzarà aquest dissabte, 22 d’abril.

Temas

  • COSTA

Lea También