El projecte ‘A Altafulla reduïm els residus de bolquers' té bona acollida

Aquest dilluns s’ha iniciat l’entrega del material de productes reutilitzables amb el que es pretén reduir-ne la quantitat d’un sol ús

20 enero 2022 19:20 | Actualizado a 24 enero 2022 13:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala la coalcaldessa Alba Muntadas, ha fet entrega aquest matí dels primers lots de productes reutilitzables de bolquers i d’higiene íntima femenina a dues de la quarantena d’usuàries que, de moment, s’han adherit al projecte ‘A Altafulla reduïm els residus de bolquers i higiene íntima femenina’. 

Concretament, es tracta de vuit usuàries per al jocs de bolquers reutilitzables, valorat en 175 euros cada un; i de 31 usuàries per als jocs de productes reutilitzables d’higiene íntima com les copes menstruals i les compreses reutilitzables, valorat en 25 € cada lot. D’aquestes últimes, 17 corresponen a alumnes de l’Institut d’Altafulla.

La coalcaldessa Alba Muntadas s’ha mostrat ‘molt satisfeta’ per la resposta que ha obtingut la campanya i ha fet una crida novament a les usuàries que encara no s’hi han afegit. De fet, la previsió d’objectius per aquest 2022 és de lliurar 25 jocs de bolquers i 40 jocs d’higiene íntima. Muntadas ha recordat el programa ‘Benvingut nadó’ que fa entrega també, a les famílies amb nous nats, de productes reutilitzables d’aquest tipus.

Montse Granel i Sabrina Pizà són dues de les usuàries que aquest matí han rebut els primers lots de productes reutilitzables. Totes dues han valorat positivament aquesta iniciativa sostenible en què han remarcat que ‘tota acció que serveixi per reduir al màxim els residus és benvinguda’, al mateix temps que han reconegut que elles ja tenen bona experiència en les copes menstruals.   

Les usuàries del projecte es comprometen a participar en el procés de treball per valorar els resultats de les accions en un termini d’un any. Com ha recordat Alba Muntadas, des de l’Institut, també es durà a terme un treball sociològic que es contemplarà en el pla local de prevenció de residus. 

Aquest projecte compta amb el suport de l’Agència Catalana de Residus i s’emmarca dintre del Pla Local de Prevenció de Residus, que es va presentar en l’anterior Setmana Europea de Prevenció de Residus.  

Comentarios
Multimedia Diari