El sector fa efectiu el crèdit de 10 milions a la Cooperativa Agrària de Cambrils

L'operació s'efectua al marge del Fons Cooperatiu de suport a les seccions de crèdit

19 mayo 2017 18:33 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

D'acord amb el compromís que va assumir el 31 de desembre de l'any passat, el sector ha materialitzat el préstec de 10 milions d'euros a la Cooperativa Agrària de Cambrils per tal de col·laborar en la dissolució de la Caixa Agrària. El desemborsament s'ha dut a terme aquest dijous i serà efectiu durant el dia de divendres. En els últims mesos, l'Associació de Seccions de Crèdit (ASC) ha estat fent seguiment dels diferents condicionants i dels compromisos que la cooperativa va adquirir amb la signatura del crèdit per tal de verificar la realització de tots ells. Una vegada validat el compliment, l'ASC va convocar, dimecres, una Assemblea General Extraordinària abans de desemborsar oficialment el préstec.

El president de l'ASC, Lluís Roig, expressa la seva satisfacció perquè "la cooperativa està complint els seus compromisos de manera que podem materialitzar el préstec i aportar tranquil·litat tant als impositors com al conjunt del sector". "A més, hem negociat fins aconseguir que el retorn pugui ser finalment de 15 milions d'euros, en lloc dels 13 milions acordats, i es podran reemborsar pràcticament el 50% dels dipòsits retinguts", ha afegit. 

L'ASC també informa que el préstec s'ha desemborsat al marge del Fons Cooperatiu de suport a les seccions de crèdit. El fons compta amb uns recursos inicials de 12 milions d'euros que ja han aportat mig centenar de cooperatives. Aquestes cooperatives aglutinen el 68,3% dels dipòsits totals del sector. L'ASC gestionarà aquest Fons a través de l'Institut Català de Finances (ICF), amb l'objectiu de garantir la transparència de qualsevol operació realitzada amb aquest patrimoni. 

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) referma, una vegada més, el seu suport a les decisions adoptades al si de l'ASC en tractar-se del representant majoritari de les seccions de crèdit i tant la FCAC com l'ASC expressen la seva voluntat perquè el conjunt del col·lectiu formi part del projecte.

Comentarios
Multimedia Diari