El vent i el fred desllueixen la 29a Xatonada Popular del Vendrell

Les racions de xató que han sobrat s'han portat a un menjador social

19 mayo 2017 23:37 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de les deu del matí El Vendrell ha estat immers, aquest diumenge, en la 29a edició de la tradicional Xatonada Popular. Una festa que enguany el vent i el fred han deslluït lleugerament, ja que el nombre de públic ha estat inferior al d'altres anys. Totes les activitats s'han desenvolupat amb normalitat, però la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament del Vendrell, Àngels Turdiu, ha reconegut que el temps els ha jugat una mala passada. A més, de les 2.200 racions de xató que tenien preparades per degustar n'han sobrat un centenar. Un fet que no ha estat un problema ja que, com ha explicat la mateixa regidora, s'han portat a un menjador social. El balanç global, malgrat tot, ha estat positiu.

 

48 participants han pres part al 29è Concurs de Mestres Xatonaires, que ha guanyat per segona vegada el vendrellenc Joan Anton Alvaro, i 240 han fet el mateix a la 28a Exhibició de Xatonaires Infantils, molts dels quals han passat pels cursets 'Aprèn a fer xató'.

 

Precisament després d'aquest segon certamen és on s'han introduït les novetats d'enguany, amb tallers per a la canalla, per entretenir-los durant la deliberació del jurat, i amb un show cooking pels més grans, a càrrec de l'ambaixadora de la Ruta del Xató -i propietària del restaurant Les Cols, d'Olot, amb dues estrelles Michelin- Fina Puigdevall.

 

Tot i que els concursos han tingut l'èxit de sempre, però, sí que s'ha notat una davallada de visitants a la festa, segurament degut al "mal temps", ha apuntat la regidora Àngels Turdiu. Així, mentre altres anys havien arribat a repartir més de 3.000 racions de degustació de xató, enguany s'han quedat en 2.100. De fet, n'han sobrat un centenar que "les hem anat a portar a un menjador social i demà podran gaudir d'aquest plat", ha explicat Turdiu.

Comentarios
Multimedia Diari