Els Castellers de Figueres s'emporten el Concurs de Torredembarra

Fins a últim moment el concurs ha estat disputat amb els de l'Alt Maresme i els de Castelldefels

30 septiembre 2018 17:26 | Actualizado a 06 octubre 2018 19:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Avui al migdia a Torredembarra s’han trobat fins a 11 colles per encetar la XVII edició del Concurs de Castells. A la Plaça del Castell de Torredembarra , els Castellers de Figueres s'han endut el Concurs de Castells de la sessió de Torredembarra, però ha estat molt renyit fins a últim moment. El 2de7 ha sigut la carta guanyadora del certamen i en aquesta cita s’hi han alçat un total de 43 castells i tan sols hi ha hagut 4 caigudes, fet que des de l’organització valoren molt positivament, ja que es tracta de l’edició en què hi ha hagut més efectivitat a l’hora de realitzar els castells.

Els de Figueres s’han emportat el Concurs amb el 2de7, el segon del seu historial ja què el primer que es van anotar va ser en l’edició del 2016 del Concurs a Torredembarra. Van obrir l’actuació amb un 5de7 molt tranquil i desprès va arribar el torn del 2de7, que van haver de desmuntar tot i què l’haurien pogut defensar. Van optar per encarar el 7de7 per desprès tornar-hi amb el 2de7, que tot i que la carregada va ser molt lenta i l’enxaneta va tenir dificultats per fer l’aleta, el van poder carregar amb suficiència i finalment van poder defensar l’estructura fins al final.

En la darrera edició van quedar segons i ahir es van emportar el trofeu com en l’edició del 2011. Els Castellers de Castelldefels i els de l'Alt Epordà, eren clares favorites, però avui han quedat a mitges. Els de la camisa groga avui han coronat el primer 2de7 s la seva història, en que en el moment de la traspassada de l'enxaneta el castell estava molt mogut i a la baixada de l'enxaneta el pis de quarts s'ha acabat trencant. Els de l'alt maresme tot just feia una setmana que l'estrenaven al primer intent des de la seva fundació ara fa dos anys, tot i que avui no l'han pogut descarregar. Aquestes dues formacions han completat el 5de7 i el 7de7. El 4de7 i el 3de7 amb el pilar han estat les construccions més destacades de la jornada, juntament amb el 5de7.

Comentarios
Multimedia Diari