Els Mossos conclouen que els protocols dels operatius no s'han de revisar

L'alcalde de Salou, Pere Granados, quantifica que el cost dels desperfectes causats pels aldarulls a la localitat pels enfrontaments amb el col·lectiu senegalès pugen a 9.100 euros

19 mayo 2017 22:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els protocols d'actuació dels Mossos d'Esquadra en operatius com el de les entrades en domicilis com els que es van fer aquest dimarts a Salou, i que van acabar amb la mort d'un home, "estan bé i no s'han de revisar". Aquesta és la conclusió a la qual han arribat els comandaments del cos policial. Ho ha explicat el director general dels Mossos, Albert Batlle, en acabar la junta local extraordinària de seguretat, que s'ha celebrat aquest migdia a l'Ajuntament de Salou. Batlle ha recordat que el cos policial realitza moltes actuacions d'aquest tipus, sense que hi hagi incidents.

La reunió ha servit per valorar els fets dels darrers dies a Salou i coordinar la col·laboració entre els diferents estaments policials i administratius de cara al futur. Tot i això, no s'han acordat mesures extraordinàries.

La trobada ha comptat amb la presència dels comandaments dels Mossos, així com de responsables d'altres cossos policials com la Guardia Civil, la Policia Nacional o la Policia Local de Salou. També hi han assistit l'alcalde de la localitat, regidors del consistori i el conseller d'Interior, Jordi Jané.

Albert Batlle ha fet també una estimació del cost que va tenir per Adif el tall circulatori de la xarxa ferroviària durant la jornada de dimarts. Tot i reconèixer que no estaven 100% confirmades per Adif, el director general ha parlat de 65.000 euros de pèrdues per lucre cessant, i 2.500 euros més per les barreres que es van trencar del pas a nivell del carrer Barcelona.

Per la seva banda, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha xifrat en 9.100 euros el cost dels desperfectes en mobiliari urbà, principalment en paperes i contenidors. L'alcalde també ha assegurat que "hi ha un abans i un després d'aquests fets en la convivència a Salou": "Treballarem de manera conjunta per mantenir la pau social", ha dit el batlle. Granados ha destacat que Salou "és una de les ciutat més segures de Catalunya".

Comentarios
Multimedia Diari