Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els afectats per la Cooperativa de Cambrils demanen celeritat per fer efectiu el pagament dels estalvis retinguts

Reclamen als prestadors que aportin els 13 MEUR acordats i que s'articuli el sistema per retornar el 40% dels diners

ACN

Whatsapp
Un home escolta atentament, amb la mà a la cara, durant l'assemblea d'afectats de la Cooperativa Agrícola de Cambrils el 14 de febrer de 2016. Foto: ACN

Un home escolta atentament, amb la mà a la cara, durant l'assemblea d'afectats de la Cooperativa Agrícola de Cambrils el 14 de febrer de 2016. Foto: ACN

La Plataforma d'Afectats de la Cooperativa Agrícola de Cambrils ha demanat aquest dijous que s'accelerin els tràmits per fer efectiu el pagament del 40% dels estalvis retinguts des del desembre i que s'ha de produir, en principi, abans de l'estiu. Per això, un cop el refinançament i la viabilitat de la Cooperativa han estat homologats pel jutge, reclamen als prestadors que aportin els 13 MEUR acordats i requerits pel pagament inicial als afectats i que els posin a disposició de la Cooperativa de manera immediata. També insten la Cooperativa a "posar-se les piles" per dissenyar el sistema per retornar els estalvis als 1.500 impositors afectats. El portaveu de la Plataforma, Dani Pallejà, espera que el pagament es faci efectiu entre finals de maig i principis de juny perquè els afectats "puguin tornar a una certa normalitat econòmica".

Per Pallejà, ja s'ha complert amb les "condicions objectives", que demanaven l'adhesió del 75% dels impositors al pla de refinançament i que ha obtingut l'auto judicial d'homologació, i ara cal posar els diners. El "missatge d'urgència" que adrecen va dirigit a la Federació de Cooperatives de Catalunya i a les seccions de crèdit de les diferents cooperatives, i a la Generalitat de Catalunya a través de l'empresa AVANÇ S.A..

Des de la Plataforma esperen que el pagament del 40% inicial dels 32,5 MEUR de saldo retingut es pugui fer en les pròximes setmanes i reclamen que la Cooperativa articuli ara un mecanisme per transferir d'una manera fàcil els diners als impositors, tot evitant que, quan els diners estiguin disponibles, els afectats hagin de fer cues per lliurar un número de compte on se'ls ingressin els estalvis.

D'altra banda, reclamen "la màxima implicació" de les administracions i institucions, com ajuntaments, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal del Baix Camp o el Parlament- que van anunciar el suport a la Cooperativa i als afectats un cop se superés la situació preconcursal per aconseguir complir els objectius de viabilitat de la Cooperativa.

 

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También