Els balcons del barri antic de Cambrils s’omplen de música, dansa i art

La iniciativa també compta amb la col·laboració de l’alumnat del Centre de Dansa de la localitat

10 mayo 2019 06:39 | Actualizado a 10 mayo 2019 06:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diferents formacions de l’Escola Municipal de Música de Cambrils (EMMC) tornaran a pujar a 8  balcons del barri antic en la setena edició de Música als Balcons, que se celebrarà divendres, 17 de maig, a partir de les 18:30 hores. 

La iniciativa, promoguda pel Departament de Cultura de l’Ajuntament, també compta amb la col·laboració de l’alumnat del Centre de Dansa de Cambrils, que oferirà coreografies a peu de carrer durant les actuacions. A més, els ballarins i ballarines faran de guies de la ruta pels balcons acompanyats per la Xaranga Bandsonats. A més, enguany s’ha incorporat al projecte l’art de l’alumnat de l’artista cambrilenca Bali Cejas.

Els balcons del Barri Antic es guarniran amb dibuixos repartits en 30 plafons on infants i joves han donat el seu punt de vista del barri. Són alumnes del Taller de Bali Cejas i alumnes de primària i secundària de l’Escola Cardenal Vidal i Barraquer i l’Escola Joan Ardevol. Les obres es mantindran penjades uns dies per tal que actuïn com una petita galeria a l’aire lliure. 

L’artista Bali Cejas explica que amb aquest projecte s’ha buscat despertar diferents curiositats a l’alumnat de primària i secundaria: la historia del seu poble barrejada amb la historia de l’art, ja sigui l’arquitectura (que parla de la perspectiva com a tècnica) o  el fet de treballar amb la llum natural (associat amb l ‘impressionisme del S.XIX).

 «En un temps en el què tenim la tecnologia i les xarxes socials com a modus vivendi és molt important potenciar el treball i les capacitats manuals, la creativitat i el treball en grup perquè que sense aquestes habilitats tampoc es podrien crear màquines», assegura Cejas. 

Aquest passeig de música i dansa començarà a la Torre del Llimó i tindrà vuit actuacions de diferents formacions: un grup de vent- metall, trio de corda, un cor de cambra, un saxo solista,  duo de clarinets, trio de flautes, piano a sis mans i un quartet de saxo.  

El projecte es porta a terme gràcies a la implicació d’El Portal, l’Associació de Veïns del Barri Antic de Cambrils,  l’Associació Comercial Vila Centre, el Centre de Dansa, l’Escola Municipal de Música, l’alumnat de Bali Cejas i el Departament de Cultura. La voluntat de la iniciativa, que té molt bona acollida, és continuar creixent amb noves propostes. 

Música als Balcons va ser una iniciativa del Pla de Barris a la qual es van unir Vila Centre i l’Associació de veïns El Portal amb la voluntat de crear un projecte per promoure i dinamitzar el Barri Antic. La primera edició es va celebrar el desembre del 2012.

Comentarios
Multimedia Diari