Els castells es reconcilien amb els Nois de la Torre

La diada de Santa Rosalia veu el 3de7ps i el 5de7 dels locals, però  no el castell de 9

04 septiembre 2017 16:42 | Actualizado a 04 septiembre 2017 17:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plaça de la Vila de Torredembarra ha viscut una vibrant diada de Santa Rosalia, especialment gràcies a la magnífica actuació que ha protagonitzat la colla local, els Nois de la Torre. Després d’unes temporades convulses, a partir de certs canvis interns de la colla, no havien pogut passar dels castells bàsics de set. Però la gran feina feta des de les dues juntes, així com les noves dinàmiques d’assaig, van fer que els de la camisa blau cel anessin creixent, i aquesta temporada es poguessin permetre el luxe de passejar arreu del Camp castells de 7 amb l’agulla.

L’aposta dels Nois per aquesta diada ha estat forta. Els de Lluís Batet han arrancat amb el 4de7 amb l’agulla, un castell que enguany ja han descarregat en dues ocasions. La tercera tampoc ha estat una excepció, en una execució de postal. A la segona ronda ha vingut el primer plat fort, un 5de7 que, de la manera en què l’han descarregat, no semblava que haguessin passat 4 anys del darrer completat pels Nois.

Els de Lluís Batet no en tenien prou, i a la tercera ronda volien fer història amb el 3de7 aixecat per sota. La primera temptativa havia anat bé, tot i que quan mancava una aixecada, l’enxaneta, contagiada per l’eufòria de la plaça havia passat abans d’hora, fent que el castell es considerés intent desmuntat. Lluny de desmotivar-se, els Nois ho han tornat a intentar, completant amb èxit el segon 3de7ps, el primer que descarreguen després del Concurs de l’any 1982, ara fa 35 anys. A més, és la millor actuació que els torrencs protagonitzen a la Torre.

Sort desigual per a la resta de colles. Els Xiquets de Tarragona no han tingut sort amb el 3de9 amb folre, veient-se obligats a desmuntar-lo a la segona ronda. No obstant això, han completat la diada amb el 3de8, el 5de8 i un treballat 4de8 amb el pilar. Els Nens del Vendrell han descarregat una plàcida clàssica de vuit, i la novetat al cartell, els Castellers de la Vila de Gràcia han tingut amb el 4de8 el millor castell dels barcelonins.

 

ELS RESULTATS 

Nois de la Torre: 4de7a, 5de7, id3de7ps, 3de7ps

Nens del Vendrell: 3de8, 4de8, 2de7 pde6

Xiquets de Tarragona: 4de8a, id3de9f, 3de9f, 5de8, pde7f

Castellers de la Vila de Gràcia: 5de7, 4de8, 2de7

Comentarios
Multimedia Diari