«Els catarres tenen llarga vida»

El grup català, un dels plats forts de la Festa Major, actuarà el 10 de setembre a les 23.00h al Parc del Pinaret. Presentarà el nou disc i part dels seus grans èxits 

30 agosto 2018 10:26 | Actualizado a 30 agosto 2018 10:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El grup català, format per Èric Vergés, Jan Riera Prats i Roser Cruells torna als escenaris amb el seu nou disc Tots els meus principis. Un nou so però les mateixes ganes de ballar, cantar i fer gaudir al públic.

El pròxim 10 de setembre actuaran a Cambrils per la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Roser Cruells, membre del grup, ens explica el que podrem veure d’Els Catarres a partir d’ara.

Heu tornat als escenaris després d’un any i mig d’aturada. Com està essent aquest procés?

Estem molt contents. Va ser una aturada preventiva. Vam pensar que seria una aturada intel·ligent per tornar tots amb més ganes i així ho està rebent el públic. No podem demanar més, estem sobrepassats.

En què us vau inspirar per crear ‘Tots els meus principis’?

El nou disc està dividit en dos apartats. El musical ha sorgit de la idea d’un concert que vam fer amb un baix elèctric, guitarres elèctriques... Fins al moment, teníem la limitació imposada que érem un grup acústic, no ho parlàvem però donàvem per entès que seguiríem fent la música així. Ara ens hem tret una barrera de sobre, hem pogut experimentar amb el so. Aquesta nova perspectiva del projecte ens fa veure que pot anar cap aquesta direcció o donar una altra volta. Pel que fa a l’apartar conceptual, els principis fa referència a les primeres vegades. Quan vas en bicicleta, quan fas un petó... Va lligat també als valors que et formen com a persona.

Adaptareu les cançons antigues al nou estil?

Tenim un repertori molt variat preparat per als concerts. Es farà un repàs d’altres discos en el total de 24 cançons que és hi han preparades. Potser en un futur adaptarem les cançons antigues al nou estil. Creiem que tenen molta màgia tal com estan gravades però també donar-li una volta i tenir les dues versions. 

Com va sorgir la idea de descarregar la música gratuïtament?

És un projecte conceptual que tenim des del principi perquè volíem que fos accessible per a tothom, que no hi hagués barreres en qualsevol situació i que a la vegada, no es fes de forma il·legal. No vol dir que estigui malament qui no ho presenta de forma gratuïta, jo sóc compradora de discos i vinils i m’agrada molt. També crec molt que el projecte nostre està enfocat així perquè la gent ens vol agrair que sigui gratis a la nostra web i donar suport a tot el projecte. Tots els discos que hem tret tenen una portada única. A l’últim disc s’ha preparat una foto instantània dels tres. De moment han sigut 10.000 discos i 10.000 fotos diferents. Ens sentim molt agraïts. 

Actueu a Madrid i Bilbao però també a l’estranger.

Madrid i Bilbao va ser curiós, són llocs que ens agraden. A Madrid la majoria del públic està format per catalanoparlants que viuen allà però també gent de Madrid que ha descobert el grup o que no ens han escoltat mai, ens vénen a veure i connecten encara que no s’entenguin les lletres. El directe és bastant festiu, tenim moltes anècdotes com per exemple que ens escriuen per preguntar què vol dir aquell tros de la cançó o que estan aprenent a parlar català i això ens fa il·lusió. És portar la nostra música a llocs que a priori no t’imagines.

De cara al futur.

De moment ens estem centrant molt en la nova gira. Tenim l’estiu ple de concerts. Tots els meus principis està sent un disc molt bonic, mitjançant el qual hem connectat no només nosaltres tres sinó tota la banda. Estem fent molta pinya. Els Catarres tenen llarga vida, ara estem assaborint el que acabem de parir. El concepte general és gaudir-ho. Durant molts anys hem estat treballant en la direcció cap a on havia de mirar el disc, posar-ho sobre la taula i ara ens toca gaudir. El que hagi de venir que sigui benvingut. 

Què veurem a Cambrils?

Serà un concert com els que s’estan fent a la gira d’estiu. Tenim un parell o tres de repertoris depenent del lloc on toquem. Tots molt dinàmics i potents. Estan pensats per ballar, riure, cantar i desconnectar de les realitats que tingui cadascú, siguin bones o no tant. Tothom s’uneix en un sentiment que és estar a gust i gaudir. 

Comentarios
Multimedia Diari