Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els comerciants i la Policia Local d'Altafulla es podran comunicar amb un app

Més d'un 80% dels establiments del municipi s'han sumat a la iniciativa

ACN

Whatsapp
Dos agents de la Policia Local d'Altafulla, d'esquena, parlant amb la dependenta d'una farmàcia del municipi. Foto: Aj. Altafulla

Dos agents de la Policia Local d'Altafulla, d'esquena, parlant amb la dependenta d'una farmàcia del municipi. Foto: Aj. Altafulla

La regidoria de Comerç de l'Ajuntament d'Altafulla i la Policia Local han presentat aquest matí DragAlert. Es tracta d'una aplicació per a telèfons mòbils i tauletes Android perquè els comerços puguin demanar ajuda als agents de seguretat en cas d'emergència. Disposa d'un botó virtual que, en ser activat, genera un senyal a la central de Policia Local o al telèfon mòbil de la patrulla, indicant la ubicació de la persona que està demanant ajuda. Així, s'evita el col·lapse de les línies telefòniques i es facilita una comunicació directa amb el comerciant que fa reduir el temps de resposta dels agents, d'uns dos minuts de mitjana. Més del 80% dels establiments del municipi ja s'han unit a la iniciativa.

Àngel Fernández, sotsinspector de la Policia Local, ha explicat com funciona l'aplicació. "Anotem les dades de la persona titular del telèfon o tauleta i ho vinculem amb les dades del comerç corresponent", ha aclarit, "llavors, verifiquem que la cobertura de telefonia sigui l'adequada perquè el DRAGAlert es connecti correctament".

El regidor de Comerç, Jaume Sánchez, ha recordat que es tracta d'una iniciativa pionera a la demarcació de Tarragona, i ha subratllat també que "aquesta aplicació s'ha fet extensiva a les persones grans que viuen soles en diferents punts de la vila".

El servei és gratuït i dóna cobertura als comerços, empreses i persones grans. Segons el consistori, no pretén ser substitutiu de cap connexió a una central d'alarmes sinó un mitjà d'avís a la Policia Local més eficaç. L'aplicació es descarrega mitjançant el Playstore des del mateix terminal des d'on es vulgui utilitzar.

Susana Domingo, de la Farmàcia Susana Domingo -un dels comerços que s'ha apuntat al projecte-, ha valorat molt positivament la iniciativa, ja que "dóna una sensació més de seguretat pels comerciants i la resposta dels agents és molt immediata". Aquest matí s'ha fet un simulacre en la mateixa farmàcia on s'ha pogut comprovar que la patrulla havia rebut correctament l'avís d'emergència i els agents s'han presenciat a l'establiment en menys de dos minuts.

La Policia Local d'Altafulla està estudiant ara la possibilitat d'ampliar aquest tipus de servei 2.0 a través del Whatsapp en diferents punts del municipi, ja sigui amb veïns, comerciants o voluntaris de Protecció Civil.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También