Els drons acomiaden la Festa Major de Roda des del cel

Un innovador espectacle nocturn lumínic deixa fascinats els assistents a la cloenda

28 agosto 2021 06:30 | Actualizado a 28 agosto 2021 07:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La gent de Roda de Berà acomiadava dijous a la nit la festa major mirant al cel. No pas perquè estiguessin pendents de veure una pluja d’estels o les llàgrimes de Sant Llorenç, com a fenomen meteorològic. L’espectacle contemplat era fruit de les modernes tecnologies, protagonitzat per drons que amb una espectacular combinació de figures lumíniques va meravellar tothom.

L’espectacle programat, d’uns dotze minuts de durada, duia per títol ‘Àtom’ i és un relat sobre la creació de la matèria. Entre les figures que es van poder veure al cel rodenc hi havia una seqüència d’ADN o estels, entre moltes altres imatges de gran espectacularitat, amb la sorpresa final de dibuixar al mantell de la nit, i a cent metres d’alçada, l’escut del municipi de Roda de Berà. Els artífexs, Flock Drone Art, la primera empresa catalana i una de les primeres d’Europa en dissenyar i produir espectacles de llums amb tecnologia dron. Es dona la circumstància que l’actuació a la festa Major de Roda és la primera d’aquestes característiques que s’ha fet a la demarcació de Tarragona.

El nombrós públic que va optar per sortir al carrer es va congregar principalment a l’avinguda Sant Jordi i a la plaça Francesc Macià, on la visió era perfecte; però molts altres van decidir no moure’s de casa motiu pel qual terrasses i balcons de les llars es van veure d’allò més concorreguts, atès que les figures lumíniques, acompanyades de música ambiental, eren visibles des de diversos punts i metres de distància, per a l’admiració a bastament manifestada per petits i grans.

Aquest inèdit i innovador espectacle ha estat valorat molt positivament per part dels espectadors, que així ho han expressat a través de les xarxes socials. Per la seva part, la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Roda de Berà, Teresa Ferré, ha destacat «el caràcter inclusiu i respectuós de l’esdeveniment amb totes les persones i també amb els animals, i exclusiu perquè a Roda hem sigut els primers a oferir-lo».

Comentarios
Multimedia Diari