Els grups Txarango i La Raíz, els plats forts musicals

El pavelló, recentment renovat, acollirà els dos concerts el 19 i el 27 de gener, que s’espera que siguin multitudinaris

16 enero 2018 11:43 | Actualizado a 16 enero 2018 11:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La música de Txarango serà una de les grans protagonistes del programa d’actes de la festa major. La cita serà el proper dissabte 27 de gener al Palau Municipal d’Esports, on el grup del Ripollès presentarà el seu tercer àlbum, El cor de la terra, que clama per la igualtat d’oportunitats i forma part d’un projecte solidari.

El nou treball discogràfic és una espècie de quadern de viatge de 14 temes que reflecteixen les seves vivències del seu pas per Palestina, els camps de refugiats de Grècia i el Senegal. Una història del creixement tant del grup com de les persones que el formen que els ha portat a actuar a Tòquio, Turquia, Suïssa, França, Holanda o el Regne Unit en el darrer any. 

Segons els seus membres, aquest treball recull sons de totes les músiques del món, alhora que simbolitza un cor que batega amb una lectura emocional sobre la música.

Cadascun dels 14 temes destina un 50% dels seus drets a 14 col·lectius diferents, com Unitat Contra el Racisme i el Feixisme, Proactiva Open Arms o Human Supporters, entre altres

Repàs dels seus èxits

A Vila-seca, Txarango tocarà alguns dels temes més coneguts del treball, com Una lluna a l’aigua, Mil ocells o El tren del temps. El repertori també inclourà cançons dels altres treballs musicals, com Compta amb mi, Tant de bo i Music de carrer. 

El concert començarà a les 22.30 hores i tindrà al grup Porto Bello com a teloners i els dj OGT i Lo Puto Cat tancaran la festa.  Les entrades es podran comprar per 5 euros al Patronat de Turisme de Vila-seca i per 10 euros a la guixeta.

La Raíz presenta el darrer treball

Una altra de les actuacions destacades del programa d’enguany serà la de La Raíz, que tocaran aquest proper divendres a les 22.30 hores. El grup valencià més internacional presentarà el seu darrer treball Entre poetas y presos. 

Els de Gandia arriben a Vila-seca després d’un any recorrent els principals festivals de l’estat espanyol i països com Portugal Irlanda, Mèxic o Argentina, amb la seva gira La Hoguera de los Continentes, que ha penjat el cartell d’entrades exhaurides.

La fundació

El grup es va formar l’any 2006, quan tres dels seus components van iniciar aquesta aventura que buscava l’objectiu de fer música amb nous sons jugant amb el rap polític i el mestissatge que s’ha convertit en la seva senya d’identitat. 

Un any després, la formació va publicar la seva primera maqueta, El aire muerto i al 2009 llençava el seu primer disc Guerra del silencio i, posteriorment, El lado de los rebeldes i Así en el cielo como en la selva, dos treballs amb els que  van adquirir més maduresa musical i es van consolidar com un dels grups referents de reggae, ska, rap i rock.

En el concert de Vila-seca, els valencians comptaran amb Prole Band i Dj PD Peixamplar com a teloners. Les entrades es poden comprar per 10 euros al Patronat Municipal de Turisme i el mateix divendres a la guixeta, per 13 euros.

Comentarios
Multimedia Diari