Els més petits donen vida al nou element del Seguici de Vila-seca

Centenars de persones van assistir ahir a la presentació del Cavall Alat als jardins del Castell, una obra del ferrer vila-secà Antoni Mas

21 enero 2019 09:59 | Actualizado a 21 enero 2019 10:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Centenars de persones van assistir ahir a la tarda a la presentació del nou element del Seguici Festiu de Vila-seca: el Cavall Alat. La seva aparició es va fer esperar però va valdre la pena. 

Les portes del Castell de Vila-seca van obrir-se acompanyades d’una música èpica que posava la pell de gallina. Un espectacular cavall alat platejat d’1,7 metres d’alçada va deixar bocabadat tothom. Més de 36 quilos d’acer inoxidables treballats amb molta cura pel ferrer vila-secà Antoni Mas. 

Els infants de primer d’educació infantil de cada escola del municipi van ser els encarregats de donar vida a aquest nou element del Seguici Festiu. Amb l’ajuda dels portadors van col·locar-li l’escut de Vila-seca al pit. Just en aquest instant es van poder escoltar els batecs d’aquesta nova bèstia acompanyats d’un joc de llums. Sens dubte aquest va ser un dels moments més emotius de la presentació del Cavall Alat. 

Després d’escoltar el seu batec, l’element va començar a cobrar vida. En un primer moment tan sols se li movien tímidament les orelles, fins que va acabar gesticulant també amb el coll i la boca. I tot seguit el Cavall Alat va dur a terme el seu ball solemne interpretat per la Txaranga Band Tocats. 

El professor de trompa i Història de la música del conservatori de Vila-seca, Antoni Alburquerque, ha estat l’encarregat de compondre les peces musicals que acompanyen al nou element, tant el ball solemne de lluïment, així com el pasdoble que ballarà a les cercaviles. 

Els portadors lluïen un vestuari dissenyat per Mar Altadill, una artesana arrelada al territori amb una àmplia experiència en la confecció de roba per a espectacles. Vestien una camisola blanca de cotó, pantalons bombatxos amb tonalitats grises i fets amb tela jacquard. El lila era el color que predominava amb el mocador que portaven al cap, la faixa i les espardenyes. 

D’altra banda, Marià Gil, que va ser membre dels Geganters de Reus i va assessorar d’altres elements del Seguici, ha estat qui ha realitzat la coreografia de la nova bèstia vila-secana. 

A banda del Cavall Alat, l’artista Antoni Mas ha fet diverses aportacions en la cultura de la ciutat i d’altres poblacions. En són alguns exemples els gegants de Vila-seca Ton i Pineda, els ceptres dels del diable i la diablessa del Ball de Diables de Vila-seca o la construcció de l’Àliga de Tarragona o la corona del Lleó de Reus. En reconeixement a l’artista, aquestes dues darreres bèsties van sortir de la seva ciutat de forma excepcional i també van ser presents ahir a Vila-seca. 

Entre les autoritats hi havia l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, així com els regidors del consistori, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i l’alcalde de  Reus, Carles Pellicer. 

La presentació del Cavall Alat va estar precedida per les actuacions del Ball de Diables de Vila-seca, la Colla Gegantera i Grallers de Vila-seca, l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina, els Trabucaires del Comú de Vila-seca, la Txaranga Band Tocats, els Xiquets de Vila-seca, la Cobla Ministrers del Comú i l’Àliga de Tarragona i el Lleó de Reus. L’acte es va acabar amb una gran cercavila pels carrers de la ciutat. Probablement el Cavall Alat s’acabi convertint en un símbol de Vila-seca. 

Comentarios
Multimedia Diari