Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els peatons tindran preferència en la futura plaça dels Pins de Roda de Berà

L‘espai mantindrà tots els pins que hi ha actualment així com la pedra mullada. El projecte preveu crear una continuïtat amb la plaça de la Sardana amb l’objectiu d’unir ambdues

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge virtual de la futura remodelació de la plaça dels Pins de Roda de Berà. FOTO: Cedida

Imatge virtual de la futura remodelació de la plaça dels Pins de Roda de Berà. FOTO: Cedida

L‘Ajuntament de Roda de Berà remodelarà l’emblemàtica plaça dels Pins del nucli urbà. L’espai es convertirà en una zona de preferència per a vianants i es crearà una continuïtat amb la plaça de la Sardana amb l’objectiu d’unir ambdues. Tanmateix es mantindrà el carril de baixada dels vehicles, amb una velocitat reduïda a 10 km/h, per tal de poder donar sortida als veïns que viuen als carrers del nucli antic de l’altra banda de la via, com Montjuïc o Valls.
«Es vol recuperar la idea de plaça oberta de fa molts anys, en la que el vianant tingui preferència i sigui el protagonista», explica l’alcalde Pere Virgili.

Inici de les obres a finals d’any

La futura plaça mantindrà tots els pins que hi ha actualment atès que aquesta era una de les premisses bàsiques del projecte, així com la pedra mullada, que quedarà sobre una làmina d’aigua a ran de terra.

Els treballs seran finançats amb el romanent de tresoreria positiu de 2017, motiu pel qual les obres hauran d’estar adjudicades abans de final d’any i «la intenció és que també s’hagin iniciat ja», va assegurar Virgili.

Aquesta setmana els veïns i veïnes de la plaça dels Pins van poder conèixer en primícia el projecte de remodelació de l’espai. L’equip de Govern els va presentar el projecte per tal de conèixer la seva opinió.

L’alcalde Pere Virgili i el regidor d’Urbanisme, Manel González, van estar acompanyats pels dos arquitectes encarregats d’elaborar el projecte, Edgar Miró i Judith Garcia, de Entropia arquitectura. A través d’uns muntatges en 3D els residents van poder veure com quedarà la plaça després dels treballs.

La trentena de veïns i veïnes que hi van assistir van poder aclarir tots els seus dubtes amb la visió de com quedarà aquesta plaça tan estimada pels rodencs.

La cita també va comptar amb la presència de les regidores Isabel Mondéjar, Teresa Ferré i Encarna Ramírez.

Temas

  • costa
  • roda de bera
  • urbanisme

Comentarios

Lea También