Els veïns de Torredembarra, indignats per les miccions i defecacions dels gossos

Els torrencs han manifestat que aquesta és la incidència que més els molesta en el seu dia a dia

01 mayo 2018 17:46 | Actualizado a 05 mayo 2018 19:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Regidoria de Via Pública i Manteniment i la de Sostenibilitat de Torredembarra han desenvolupat un nou sistema de gestió d'incidències a la via pública que han posat en marxa durant el passat mes de març. D'aquest estudi s'ha desprès la conclusió que els veïns de Torredembarra consideren que les miccions i defecacions dels gossos són les incidències que més els molesten.

L'alcalde, Eduard Rovira, responsable de l'àrea de Sostenibilitat, ha explicat que aquesta acció consisteix a realitzar diverses entrevistes a persones del municipi per tal de conèixer, en primer lloc, que és allò que més els molesta quan surten al carrer. No es tracta de fiscalitzar serveis, sinó de conèixer què és el que realment molesta a la ciutadania per poder-los adequar en la mesura que sigui possible a les necessitats de les persones.

En l'estudi han participat 208 persones que han pogut puntuar de l'1 al 4 fins a 32 aspectes, 7 dels quals relacionats amb els contenidors, 6 amb l'estat de la via pública quant a neteja i manteniment, 3 sobre papereres i fins a 16 aspectes més que la mateixa ciutadania ha anat introduint, com per exemple el soroll, la velocitat dels vehicles, l'arbrat, el manteniment de les zones verdes o solars sense construir o l'enllumenat, entre d'altres.

A part de les miccions i defecacions dels gossos, també molesta, en menor mesura, l'estat de la via pública: neteja dels carrers i estat del paviment. També generen molèsties les zones verdes o solars sense edificar abandonats, els contenidors sobreeixits o amb males olors, la manca de papereres o la presència de fulles, herbes o voluminosos a la via pública així com el soroll o la velocitat dels vehicles.

Aquesta auditoria es repetirà durant l'estiu per poder copsar, també, l'opinió de les persones que tenen habitatge a Torredembarra de segona residència que, cal recordar, són dues terceres parts dels habitatges existents.

Comentarios
Multimedia Diari