Desarticulat al Baix Penedès un grup criminal dedicat al cultiu i tràfic de marihuana a nivell internacional

La nau estava equipada amb tres hivernacles industrials que albergaven una plantació de marihuana de gairebé 4.000 plantes

24 septiembre 2020 08:24 | Actualizado a 25 septiembre 2020 17:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació del Baix Penedès conjuntament amb agents de la Guàrdia Civil van detenir al Vendrell i al Prat del Llobregat cinc homes d'entre 30 i 40 anys, de nacionalitats dominicana, veneçolana i espanyola, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues i defraudació de fluïd elèctric.

En el marc d’una investigació conjunta,  els Mossos d'Esquadra, juntament amb la Guàrdia Civil i amb la col·laboració de la Policia Local del Vendrell, van desarticular ahir un grup criminal establert a la comarca del Baix Llobregat i el Baix Penedès.

Aquest grup estava especialitzat en el cultiu, l’elaboració per la venda i la posterior distribució de marihuana.

Del resultat de l’operatiu es van detenir cinc membres del grup i es va realitzar una entrada i perquisició en una nau industrial situada a al polígon industrial "La Cometa" del Vendrell. De l’interior es va desmantellar una plantació tipus "Indoor" de mides industrials amb 3.878 plantes de marihuana, amb un pes total de 107 quilograms de la mateixa substància en diversos formats així com materials i eines per a l'elaboració, la manipulació i venda de la droga.

El valor de venda de la droga intervinguda superaria els 500.000 euros.

La investigació conjunta és va iniciar a principis del mes de juliol quan es va tenir coneixement per part dels dos cossos policials que hi havia una nau a la zona industrial que desprenia una forta olor a marihuana, que no tenia activitat comercial i a l’interior de la qual tot semblava indicar que hi havia un cultiu “indoor” de la citada droga.

Arran d’aquests fets, es va crear un Equip Conjunt d'Investigació amb l’objectiu de desarticular el grup criminal responsable de la plantació.

Fruit de la investigació es va esbrinar que, durant l’any 2019, el grup va llogar una nau industrial de grans dimensions al Polígon "La Cometa" del Vendrell amb l’únic objectiu d'establir al seu interior una plantació de marihuana. Aquesta nau, que no disposava de rètol comercial, és trobava permanentment tancada al públic.

A més, els arrestats havien tapiat una zona envidrada de la nau i l’havien dotat d'un circuit de vídeo vigilància exterior amb l’objectiu de detectar amb antelació possibles robatoris de substàncies per part de grups rivals o l’actuació de la policia.

També és va poder determinar que els membres del grup disposaven de coneixements, no només relacionats amb el cultiu de marihuana, sinó que dominaven la modificació d’ infraestructures i disposaven de coneixements tècnics per a realitzar rellevants connexions il·legals a la xarxa elèctrica.

A més, el grup és dedicava a la cura i vigilància de la plantació motiu pel qual  és desplaçaven diàriament des de la seva residència, a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), a la localitat on es situava el cultiu, Vendrell (Baix Penedès).

Els detinguts passaran en les properes hores a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.

Comentarios
Multimedia Diari