Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

En marxa el passeig que unirà el nucli urbà de Roda de Berà amb l’N-340

La Diputació ha iniciat els treballs d’una part del trajecte, el tramque arriba fins a les Torres. De la resta s’encarregarà l’Ajuntament

Diari de Tarragona

Whatsapp
Els treballs del nou passeig van començar ahir al matí.  FOTO: dt

Els treballs del nou passeig van començar ahir al matí. FOTO: dt

Ahir al matí la Diputació de Tarragona va iniciar els treballs de construcció de la cuneta transitable de formigó a la TV-2041, la carretera que uneix en un dels seus trams l’N-340 amb el nucli urbà de Roda de Berà, amb els quals milloraran també els elements de seguretat viària.

Es canalitzarà la cuneta profunda de formigó actual amb una canonada de 630 mil·límetres de diàmetre i es construirà per sobre aquest passeig que permetrà als vianants pujar i baixar fins a la carretera nacional 340 sense perill.

L’actuació es durà a terme al marge esquerre de la carretera, fins a la rotonda, on s’habilitarà un pas per a vianants per permetre traspassar la carretera. Des d’aquest punt i fins a l’inici de la travessera de Roda de Berà es condicionarà el marge dret.

La Diputació executarà aquest projecte de manera complementària amb el projecte aprovat per l’Ajuntament dins les inversions financerament sostenibles de 2017, amb el qual pavimentarà el tram que va des de la urbanització de les Torres fins a l’inici del pont de l’autopista AP-7.

L’ens supramunicipal és titular de 1.090 quilòmetres de carreteres que corresponen a la xarxa de la província de Tarragona

Moltes d’aquestes carreteres disposen, com és aquest cas, de cunetes profundes les quals suposen un risc per a la circulació de vehicles i el trànsit de vianants o bicicletes.

Per aquest motiu, la Diputació va aprovar el projecte Millores puntuals de seguretat i drenatge a diverses carreteres de la xarxa local de Camp de Tarragona, any 2017, dins del qual es troba l’actuació a Roda de Berà, amb un pressupost de 136.869,92 euros, i que inclou tres actuacions més al Catllar, al Pla de Manlleu i a Vallmoll.

El projecte de l’Ajuntament

De forma complementària, l’Ajuntament executarà la resta del tram, entre el pont que creua l’autopista i la connexió del carrer Bonastre amb la travessia, creuant els carrers Murillo, Sant Celoni, Passeig de les Torres i Breda, per tal que el resultat final sigui un passeig fins a la Plana de Creixell, que els vianants puguin emprar per pujar i baixar fins a l’N-340 amb seguretat.

El projecte va ser inclòs dins el conjunt d’inversions financerament sostenibles que el ple de l’Ajuntament va aprovar a mitjan 2017 per dur a terme amb el romanent de tresoreria positiu de 2016.

En aquest cas, el pressupost d’execució per contracta ascendeix a 91.442,80 euros. Les obres s’iniciaran en dues setmanes.

Temas

Comentarios

Lea También