Endesa tancarà una anella elèctrica a Creixell per a reforçar el servei a 4 municipis del Tarragonès

La Companyia està traçant una nova línia subterrània de mitjana tensió per unir tres centres de transformació i incrementar tant la qualitat com la continuïtat del subministrament a Creixell, Altafulla, Torredembarra i Roda de Berà

28 mayo 2020 12:10 | Actualizado a 26 septiembre 2020 05:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Endesa ha iniciat recentment els treballs per tancar una anella elèctrica al municipi de Creixell, al Tarragonès, amb l’objectiu d’optimitzar el servei de manera directa a gairebé 1.500 clients de les urbanitzacions La Masó, Marina i Creixell Mar, i de retruc, als veïns d’Altafulla, Torredembarra i Roda de Berà. D’aquesta manera, malgrat l’estat d’alarma marcat per la crisi de la Covid-19 que viu el país, la Companyia segueix treballant per incrementar i assegurar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric.

Així, s’està traçant una nova línia subterrània de mitjana tensió de 410 metres a l’avinguda del Mar que enllaçarà dos centres de transformació i mallarà una potència instal·lada de 41.377 kVA. D’aquesta manera, es crea el que s’anomena tècnicament una anella elèctrica que, dit d’una altra manera, possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament, per tant, la potència i els clients).

A més, es telecomandaran diversos centres de transformació al municipi, fet que permet accionar a distància els dispositius de maniobra del centre de transformació des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona gràcies a una sèrie d’equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions que. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries i s’agilitza, en molt, la resolució i el temps d’interrupció del servei elèctric.

Els treballs, que suposen una inversió total de 45.000 euros, és previst que finalitzin la darrera setmana de juny. Així, es reforçarà i optimitzarà el servei de Creixell, municipi que pràcticament duplica la seva població a l’estiu per la seva activitat turística. Aquesta reforma, que pertany al pla d’inversions de la Companyia, suposa un pas més per dotar la xarxa del Tarragonès dels darrers avenços tecnològics amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.

Comentarios
Multimedia Diari