Entra en funcionament el servei de socorrisme a la platja d’Altafulla

Ahir divendres van acabar els treballs de condicionament de la sorra.

17 junio 2017 17:55 | Actualizado a 17 junio 2017 18:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Avui dissabte entrarà en funcionament el servei de socorrisme i salvament a la platja d’Altafulla, que un any més ha rebut la distinció de Bandera Blava. El mateix regidor de Turisme, Pere Gomés, ha presentat els nous serveis que tindrà aquesta temporada la platja altafullenca juntament amb la Bandera Blava 2017.

Prestat per l’empresa adjudicatària Provita SCM, el servei tindrà lloc fins al 15 de setembre, de 10:30 a 19:30h, de dilluns a diumenge.

Constarà de quatre socorristes, que es faran càrrec de la vigilància a la platja; i d’un altre, a la piscina municipal, que s’obrirà a partir del 24 fins al 31 d’agost. El centre operatiu estarà ubicat a la plaça Consolat de Mar, i hi ha dues torres de vigilància instal·lades a la sorra, a l’alçada d’aquesta mateixa plaça; i una segona, a l’alçada del Pont de Mar.

El servei incorpora una moto d’aigua, un quad amb taula de rescat, una cadira amfíbia per a les persones amb mobilitat reduïda per tal d’acompanyar-los al bany, un programa de control de polseres adreçat als menors per tal d’identificar-los en cas de pèrdua, i un registre del número de banyistes diari. Com a novetat d’aquest any, el servei incorporarà un mòdul que servirà per emmagatzemar el material de socorrisme, i especialment, els vehicles aquàtics.

El regidor de Turisme, Pere Gomés, creu que “la platja d’Altafulla ha arribat a un punt d’excel·lència adequada al perfil del nostre turista, i això ho demostra també la distinció de la Bandera Blava que ens posiciona com a platja neta, sostenible, dotada amb serveis de qualitat, requisits que, com a municipi turístic, hem de complir”.

Precisament, ahir divendres han acabat els treballs de condicionament de la sorra que ha dut a terme el Ministeri de Medi Ambient, així com les tasques de millora de la platja que ha dut a terme la Brigada Municipal amb la instal·lació de les dutxes, els lavabos i les passarel·les de fusta.

Les novetats per aquesta nova temporada

La platja d’Altafulla incorpora per aquesta nova temporada tres nous lavabos amb cabina de fusta adaptats a les persones amb mobilitat reduïda, que s’han instal·lat aquest matí a les alçades del Parc Voramar, Plaça Consolat de Mar i en les proximitats del Club Marítim.

També s’han renovat les plataformes de les dutxes i les fonts per a una major accessibilitat dels banyistes, i s’ha adquirit un nou sistema de megafonia que també s’estrenarà enguany al llarg dels 1.100 metres de platja que s’estén des del Cap Gros fins a la Roca del Gaià.

El regidor de Turisme, Pere Gomés, ha destacat la forta inversió que s’ha fet enguany per a la platja, amb un pressupost que, en la seva globalitat, entre adquisició de nous elements i servei de socorrisme s’eleva als 40.000 euros. 

Comentarios
Multimedia Diari