Es descobreix un estabilitzador a la platja d'El Dorado de Cambrils

Es desconeix la data exacta de l'objecte, encara que tot indica que podria ser posterior a la Guerra Civil

19 mayo 2017 22:12 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sorpresa a la platja. Divendres es retirava de la platja d’El Dorado de Cambrils un objecte de l’Armada Espanyola. Es tracta d’un estabilitzador de càrrega que era utilitzat per realitzar pràctiques de tir. A causa de la degradació de l’objecte, catalogar l’antiguitat de l’estabilitzador és una tasca molt complicada. Malgrat això, tot apunta que pugui ser un element militar posterior a la Guerra Civil.

El primer avís sobre la presència d’un objecte estrany va realitzar-se fa una setmana, diumenge passat. De fet, va ser un policia local de Cambrils que es trobava fora de servei el qui va detectar l’objecte mentre practicava snorkel a la zona.

A partir d’allí, es va avisar el cos de la Guàrdia Civil i uns submarinistes dels GEAS van encarregar-se de fotografiar l’objecte. Un cop detectat i fotografiat, va ser el torn de determinar la perillositat de l’objecte. Afortunadament, l’estabilitzador no representava cap perill ni per als banyistes ni per als agents que se n’havien d’encarregar de l’extracció.

Davant d’aquesta situació, es va preparar un dispositiu que s’encarregaria d’extreure de forma segura l’estabilitzador militar. A causa de la baixa perillositat de la retirada, els banyistes van poder continuar banyant-se a la zona sense problemes. La retirada va tenir una durada de dues hores aproximadament, des de les cinc de la tarda fins a les set del vespre.

En aquests moments, les restes han estat traslladades al Museu d’Història de Cambrils on seran convenientment catalogades. Pròximament s’iniciaran els estudis corresponents per descobrir més detalls sobre aquest objecte.

Comentarios
Multimedia Diari