Es lliuren els Premis Vila de fotografia, narrativa i poesia de Cambrils

Isabel Granollers i Roger Caparó guanyen ‘ex aequo’ la Biennal d’Art Contemporani

26 noviembre 2018 11:04 | Actualizado a 26 noviembre 2018 11:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Cambrils va lliurar ahir al matí els Premis Vila de Cambrils i de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic. L’alcaldessa, Camí Mendoza, el regidor de Cultura i Festes, Lluís Abella, i el director territorial de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs, van entregar els guardons en una sala de plens que va quedar petita per la gran quantitat de públic.

El periodista i escriptor mallorquí Sebastià Bennassar es va endur el 8è Premi de Narrativa Marítima Josep Lluís Savall amb l’obra Macondo Beach, un guardó dotat amb 3.000 euros i la publicació del llibre. 

Per altra banda, Ramon Humet va guanyar el 7è Premi de Poesia (500 euros) amb l’obra Escletxa. El segon premi, dotat amb 200 euros, va ser per a 4 estacions de pas i un viatger solitari, de José Luis García. 

Pel que fa al 28è Premi de Fotografia, organitzat per l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils juntament amb el departament de Cultura, va reconèixer Istvan Kerekes com a Millor Autor de Saló (1.000 euros). També es van premiar Jordi Ventura en la categoria lliure en monocrom; Josep Maria Montserrat en lliure en color; Tino Guijarro en retrat, i Juan Laguna en viatges. 

Premi ‘ex aequo’

Enguany també tocava entregar la 3a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic. Per primer cop, el jurat va decidir per unanimitat concedir el primer premi ex aequo a Isabel Granollers, per l’obra Mise en place, i a Roger Caparó, per Paisatge al caliu, un guardó dotat amb 3.500 euros. 

Els guanyadors van agrair a l’Ajuntament l’aposta per continuar organitzant aquests premis de «forma modèlica», ja que els autors poden presentar les propostes online.

El regidor Lluís Abella va apuntar que aquests guardons «posen de manifest la potència cultural existent» i va assegurar que les administracions «han d’ajudar a donar a conèixer què passa a la cultura, un món molt canviant».

Comentarios
Multimedia Diari