Explosió de festa a Cambrils

La vila s'endinsa en els dies grans de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Avui, els més petits es podran posar a la pell dels elements del seguici, amb una activitat que tindrà lloc a la plaça del Setge

19 mayo 2017 21:55 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cambrils s’endinsa ja de ple en els actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Els més petits podran gaudir avui d’una activitat que els permetrà conèixer amb més detall els elements festius del seguici. I és que un seguit de tallers els permetran convertir-se en un petit diable o timbaler, fer de nano, provar de tocar la gralla, sentir-se enxaneta o acotxador per uns instants, o provar les seves habilitats com a petits bastoners o valencians. Les diferents entitats del municipi han programat aquests tallers, que tindran lloc avui de 18 a 20 hores a la plaça del Setge.

Tothom qui ho vulgui, també tindrà la possibilitat de conèixer el nou punt del voluntariat de Cambrils, tot contemplant l’exposició ‘Es porta a dins... hi ha voluntaris?’, alhora que participar en el taller Tela Marinera. L’activitat està organitzada pel Departament de Participació Ciutadana i compta amb la col·laboració de la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Altres activitats destacades

Els actes de la Festa Major s’intensificaran encara més aquest cap de setmana. Demà divendres tindrà lloc el pregó de Festa Major per part de Xavier Pérez Esquerdo, periodista d’entreteniment al programa ‘La segona hora’ de RAC1, i tot seguit el concert amb el grup Germà Negre, la revelació de la música catalana.

I dissabte se celebrarà l’esperada per molts Nit del Foc, que enguany arriba a la seva 24 edició. A les 18 hores, a la plaça de la Vila, tindrà lloc el Correfoc Infantil, per passar a donar inici a les 22.30 hores al correfoc, l’encesa final i l’espectacle pirotècnic.

La Nit del Foc, coorganitzada per la Colla Gegantera Tota l’Endenga i el departament de Festes de l’Ajuntament, finalitzarà amb el concert de Ghetto Orquestra i PD Peixampler al Parc del Pinaret.

Dues exposicions

D’altra banda, en el marc de la Festa Major, Cambrils acollirà dues propostes artístiques. Es tracta de les exposicions de Joan Codina i Maite Ordériz. Codina presenta l’exposició ‘Palet’, que busca mostrar la relació existent entre dues ciències aparentment llunyanes, la física i la sociologia. I Ordériz ens convida a gaudir de les diferents capes sensitives i conceptuals del blau. Totes dues mostres restaran obertes al públic del 3 al 25 de setembre. L’exposició ‘Palet’ de Joan Codina, es podrà visitar a la Sala Àmbits, mentre que ‘Blau’ de Maite Ordériz es podrà visitar a l’Espai El Pati. Els horaris en tots dos casos seran de dilluns a divendres de 16 a 21 hores.

Comentarios
Multimedia Diari