Exposició dels riudomencs Pere Rins i Francisco Domingo a Cambrils

La mostra "Pintar, un plaer" està oberta al Centre Cultural, al carrer Sant Plàcid fins el dia 11 de desembre.

14 noviembre 2017 17:21 | Actualizado a 14 noviembre 2017 17:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els artistes Pere Rins i Francisco Domingo van inaugurar divendres dia 10 de novembre una exposició de pintura a la Sala Àmbits del Centre Cultural Municipal de Cambrils (carrer Sant Plàcid, 18-20).

La mostra titulada “Pintar, un plaer” es pot visitar fins el proper 11 de desembre de dilluns a divendres de 15 a 22 hores.

El fil conductor d'aquesta exposició no es veu a simple vista, però hi és. En Nitu i en Siscu són dos amics d'infància que comparteixen el plaer de pintar. Amb estils no sempre coincidents però amb admiració mútua, suport constant i molta crítica constructiva, han anat explorant les seves inquietuds i madurant un treball que us volen exposar junts.

El riudomenc Pere Rins, més conegut com a Nitu, és un gran aficionat a la pintura, la música i el cinema.

La seva obra i treball ha estat present a molts llocs i àmbits diferents, com als cartells de pel·lícules a les marquesines del Cinema Palace de Reus durant 10 anys, a la galeria de fills il·lustres de Riudoms, a la portada de la revista de ciclisme Volata o els llibres de poemes “Riudoms a flor de pell” i “Elegies a Riudoms” de Josep Cros, al disseny de revistes locals, a infinitat de caricatures, retrats i també el disseny i il·lustració del màrqueting dels Gegants de Reus, entre altres.

Francisco Domingo, nascut també a Riudoms però cambrilenc de fa 45 anys, es confessa un enamorat de Cambrils i ha estat l’impulsor d’aquest projecte.

Ha estudiat cursos monogràfics de Pintura Creativa a l’Escola d’Art i Disseny de Reus. L’art i els viatges han estat dues constants en la seva vida i, a partir de la jubilació, la pintura ha pres un paper molt més important en el seu dia a dia.

Ha participat en diferents concursos de pintura, com per exemple el Premi de Pintura Vila de Cambrils els anys 2010 i 2012; en l’exposició al Centre Cívic de Vilafortuny i a varies exposicions col·lectives a Reus. També podem trobar la seva obra al Palau Arquebisbal de Tarragona.

D’un temps ençà el dos artistes pinten i creen amb un vincle més estret i això els ha portat a preparar aquesta mostra.

Comentarios
Multimedia Diari