Más de Costa

Exposició fotogràfica: 'Torredembarra. Imatges castelleres (1901-1941)'

La mostra es podrà visitar fins al 13 d’octubre, a la Sala Lluís d’Icart del Castell, ubicat a la plaça del mateix nom

Diari de Tarragona

Whatsapp

Coincidint la celebració de la XXVII edició del Concurs de Castells, els ajuntaments de Tarragona i de Torredembarra han produït l’exposició “Torredembarra. Imatges castelleres (1901-1941), comissariada per David Morlà (investigador de cultura popular i tradicional catalana) i Pere Ferrando (historiador casteller) i presentada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra.

Els comissaris expliquen que l’any 2004 es va iniciar una recerca d’imatges castelleres de Catalunya datades de finals del segle XIX fins al 1936 i que referents a Torredembarra es van poder localitzar 27 imatges datades entre 1901 i 1935. A dia d’avui aquesta xifra ha augmentat fins a les 45 imatges i s’hi han sumat dues més posteriors a la Guerra Civil per la seva importància dins el món casteller.

Les imatges provenen majoritàriament de col·leccions particulars. També se n’han localitzat al Centre de Documentació Castellera de Valls, a l’arxiu dels Xiquets de Tarragona, a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Camp i a l’Arxiu Nacional de Catalunya. En aquest sentit, els comissaris mostren el seu agraïment a les persones, entitats i organismes que han cedit les imatges. D’aquesta manera, l’exposició “serveix per prendre consciència de la tradició castellera a Torredembarra i la importància històrica de la seva plaça”.

La mostra es podrà visitar fins al 13 d’octubre, a la Sala Lluís d’Icart del Castell de Torredembarra. Horari de visites: Horari de visites: De dilluns a divendres, de 10 h a 20.30 h (accés pel Pati del Castell). Dissabtes, d’11 h a 13.30 h i de 17 h a 20.30 h (accés pel camí de l’Era). El diumenge 30 de setembre, dia de la primera jornada del Concurs de Castells que tindrà lloc a la plaça del Castell de Torredembarra, també es podrà visitar l’exposició de 10 h a 14 h (accés pel camí de l’Era).

Temas

Comentarios

Lea También