Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Extreuen un estabilitzador de l'Armada de la platja de Cambrils

Un Policia Local va detectar aquest material que ha estat extret per la Guàrdia Civil amb la col·laboració de l´empresa Cofran

Redacció

Whatsapp
Imatge de l'estabilitzador sent retirat. Foto: Aj. Cambrils

Imatge de l'estabilitzador sent retirat. Foto: Aj. Cambrils

Després d’un operatiu del GEAS de gairebé dues hores s’ha pogut extreure del fons de la platja de El Dorado, de Cambrils, un estabilitzador de càrrega de l’Armada Espanyola. Es tracta d’una eina utilitzada per l’Exèrcit a l’hora de fer pràctiques de tir. L’estabilitzador és una estructura metàl·lica en forma cilíndrica de més de dos metres de longitud, que no porta cap tipus de càrrega. Això ha permès que, mentre es realitzava l’operatiu per retirar el material, els banyistes poguessin continuar a la zona i de fet, la presència del cos dels GEAS a la platja ha generat força expectació.

El primer avís sobre l’existència a la platja d’aquest estabilitzador es tenia el passat diumenge, quan el policia local fora de servei, estava practicant snorkel i va detectar la presència d’aquest objecte sospitós. Després de donar l’avís als caps de la Policia Local, es va donar l’avís a la Guàrdia Civil i uns submarinistes dels GEAS van fotografiar l’objecte. Els encarregats de confirmar l’objecte i la possible perillositat o no són una unitat de l’Armada situada a Cartagena. Fetes les comprovacions i vist que l’element no suposava cap mena de perill per la seguretat dels banyistes, s’ha preparat un dispositiu de retirada que començava la tarda de divendres a les 17h i finalitzava poc abans de les 19h.

Les restes de l’estabilitzador han estat traslladades al Museu d’Història de Cambrils on seran convenientment catalogades. De moment, la datació de l’objecte és molt difícil atès l’estat de degradació en el que es troba. Tot apunta que podria tractar-se d’un element militar posterior a la Guerra Civil.

 

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También