Ferran Bel proposa que la consulta del BCN World es faci al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

L'alcalde de Tortosa considera que un ciutadà "del Pirineu" pot no saber "apreciar els seus efectes econòmics"

19 mayo 2017 20:19 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El diputat per Tarragona de Democràcia i Llibertat i alcalde de Tortosa, Ferran Bel, veu bé la celebració d'una consulta ciutadana sobre el projecte BCN World però aposta perquè es faci només en l'àmbit territorial on té una "repercussió directa", el Camp de Tarragona i també les Terres de l'Ebre. L'alcalde de Tortosa situa així l'Ebre dins de l'àmbit d'una consulta territorial sobre el futur complex turístic que els alcaldes del Camp de Tarragona no accepten que s'estengui a tot Catalunya, com ha proposat el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras. "No sé si un del Pirineu pot apreciar els efectes econòmics d'una inversió com aquesta i segurament no ho podrà apreciar i ho faria - votar- inhibit d'aquestes qüestions", ha argumentat Bel.

El diputat al Congrés i alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha insistit en què el complex turístic BCN World "és un bon projecte per al Camp Tarragona i les Terres de l'Ebre" i ha demanat que, tot i les millores possibles que s'hi poden dur a terme, es faci "tot el possible perquè tiri endavant perquè beneficiarà a molta gent de les Terres de l'Ebre i no només del Camp de Tarragona". Per aquest motiu, Bel ha assenyalat el conjunt de la demarcació com "l'àmbit territorial" on el BCN World té "una repercussió directa" i en el qual, l'alcalde de Tortosa, aposta per dur a terme la consulta ciutadana sobre el projecte.

Bel donarà suport a la consulta si es fa en termes territorials, com va proposat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. "Crec que la gent té raons òbvies per poder participar-hi però altra cosa que la consulta es faci més extensiva. No ho veig tan clar. Tampoc hem vull pronunciar en contra sense escoltar els que es posicionen perquè es faci una consulta a nivell de Catalunya", ha dit l'alcalde tortosí en referència a la proposta del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras.

Per a Bel és "adient i modern" consultar la ciutadania sempre que s'ofereixi "tota la informació. "No es pot fer opinar a la gent sense tots els ímputs i coneixements", ha apuntat. El diputat per Tarragona al Congrés ha demanat que aquests debats es mantinguin "de forma assenyada" i que hi hagi "una proposat configurada" per part del Govern.

C's avala BCN World si no hi ha tracte de favor respecte a altres projectes

El PSC acusa el Govern de "passar la pilota" als ciutadans sobre BCN World

Comentarios
Multimedia Diari