Festa Major de Cambrils: La Pujada més esbojarrada!

Vileros i mariners participen en la Pujada de la Galera, un dels darrers actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí

08 septiembre 2019 14:22 | Actualizado a 12 septiembre 2019 11:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

C aminar darrere d’una bèstia de foc pot semblar, inicialment, una experiència avorrida. Però us asseguro que si li sumeu música, amics i coneguts i beguda pot ser un dels moments més esbojarrats que es visqui a l’any. Això és el que va passar ahir a la nit a Cambrils. El municipi, que viu amb intensitat el darrer cap de setmana de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, va viure ahir la Pujada de la Galera, un dels actes més multitudinaris de la festa. Per segon any consecutiu, la picabaralla entre vileros i mariners va ser ben present. Els dos sectors van lluir les seves samarretes amb les frases «Sóc vilero» i «Amolla’l cosí» i a més van portar xiulets i altres elements per fer soroll i animar a la gent a sumar-se a aquesta festa on els riures estaven assegurats des del primer minut.

A les 22 hores es va donar el tret de sortida a la pujada des del passeig de les Palmeres, on vileros i mariners es van «saludar» efusivament. La Galera dels Diables Els Cagarrieres, el Marquès de los Vélez de la Colla Gegantera Tota l’Endenga i el Boc de Vandellòs van iniciar el recorregut que va estar amenitzat per les xarangues Bandsonats i Tocabemolls, que amb les seves cançons van fer ballar a les desenes de cambrilencs que seguien la comitiva, així com els turistes que encara estiuegen a la localitat. «És una festa divertida i diferent. Hi vas amb els amics, també et trobes la família, i t’ho passes genial. És un acte per fer poble», deia la Mireia. 

Un recorregut que va tenir diferents parades a la plaça de la Font, plaça de l’Ajuntament i avinguda Vidal i Barraquer fins arribar a la plaça de la Vila. Cal dir que aquesta festa, que es va iniciar l’any 2014, compta amb la seva pròpia beguda: El Caminet. Una combinació de moscatell, suc de taronja i un toc de ginebra que els cambrilencs van haver de beure de les botes que portaven els membres de la colla de diables. A la plaça de la Vila es va fer la ballada conjunta de la Galera, el Marquès de los Vélez i el Boc de Vandellòs i acte seguit hi va haver el concert amb Miquel del Roig, que va interpretar cançons pròpies, populars i adaptacions dels èxits d’altres grups catalans que van engrescar als presents. 

Per altra banda, ahir a la tarda també es va celebrar la VIII Festa Bastonera, organitzada pel Ball de Bastons de Cambrils i que va reunir cinc colles d’arreu de Catalunya. A més, les cambrilenques que porten el nom de Camí van ser homenatjades a la sala de plens de l’Ajuntament. 
Diada de Festa Major

Avui diumenge serà el dia gran de la Festa Major de Cambrils. Al matí hi haurà el seguici festiu des de la plaça del Setge fins a l’Ermita, on es farà la missa, l’ofrena de flors a la Mare de Déu del Camí, la ballada dels elements festiu i la traca de la festa. Però sens dubte un dels actes més esperats és el Ball Parlat de Vileros i Mariners, que enguany tindrà dos passis:a les 17 i a les 18.30 hores. La plaça de la Vila serà testimoni del repàs, en clau satírica, de l’actualitat municipal, catalana i estatal amb llenguatge 100% cambrilenc. 
 

Comentarios
Multimedia Diari