Festival Pròleg, un projecte per promocionar el talent local a Cambrils

La branca de Trucs de l’Agrupament Escolta Gent de Mar impulsa la primera edició d’un esdeveniment cultural i festiu que inclourà tallers, exposicions, espectacles i concerts

06 agosto 2019 15:50 | Actualizado a 06 agosto 2019 16:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El proper dissabte 24 d’agost el Parc del Pinaret de Cambrils acollirà el Festival Pròleg, un esdeveniment cultural que servirà per a promocionar els treballs dels diferents artistes i emprenedors locals. La branca de Trucs de l’Agrupament Escolta Gent de Mar ha impulsat aquesta iniciativa que és fruit d’un projecte de fi de curs i que es va presentar ahir al matí en roda de premsa.

L’alcaldessa, Camí Mendoza; la regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos; el monitor de l’esplai, Oriol Teixell, i dos dels joves impulsors del festival, Laura Serrano i Pau Senserrich, van desgranar el projecte que han treballat durant cinc mesos. Els organitzadors van explicar que el Pròleg va néixer com un projecte comunitari de la branca de Trucs en el seu darrer any com a infants de l’escoltisme, abans de passar a ser monitors de l’agrupament. Un grup format per dotze joves d’entre 17 i 18 anys que van decidir crear aquesta jornada cultural que segueix el mètode pedagògic escolta. «Volíem fer un festival que promocionés els artistes que tenim al nostre poble», van apuntar.

Per aconseguir l’objectiu, a finals de juny van iniciar una campanya a la plataforma verkami per buscar finançament. Just ahir van aconseguir els 2.000 euros que es van marcar per poder fer front a la despesa que suposa organitzar el Pròleg. A més per aquesta primera edició, els joves impulsors han fet bosses i samarretes commemoratives per poder obtenir més fons.

El festival es dividirà en dues parts. A les 17.15 hores es donarà el tret de sortida a la jornada amb la batucada Les Lloques, que anirà de la plaça de la Vila fins el Parc del Pinaret. Durant tota la tarda hi haurà tallers d’estereotips i reciclatge a càrrec d’altres branques de l’Agrupament Escolta Gent de Mar.

També hi haurà dues sessions de contes interactius amb Belén Ortiz, els espectacles del Mag Dani i de l’Invisible Titelles i un concert acústic. Per altra banda, al mateix espai s’instal·laran uns estands on set artistes cambrilenques mostraran les seves obres de pintura, escultura o fotografia.

Concert amb grups locals

La segona part del festival tindrà lloc a partir de les 21.30 hores, on la música prendrà el protagonisme amb les actuacions dels grups cambrilencs Lobster, Vivèrrids i La Clandestina, i el grup valencià, Atupa. La mostra finalitzarà amb la sessió del dj local PD PEixampler. Cal afegir que durant tota la jornada hi haurà servei de barra i una zona amb diferents food trucks.

Els joves també han organitzat una segona jornada que tindrà lloc el proper 21 de setembre a l’Ateneu Juvenil i que s’adreça a entitats festives i culturals de Cambrils. La jornada es centrarà en decorar espais urbans amb frases emblemàtiques d’aquestes associacions per visibilitzar la seva tasca.

Durant la presentació l’alcaldessa va destacar que el Pròleg naixia de les inquietuds que té el jovent de l’agrupament. «Iniciatives com aquestes ens fan créixer com a municipi», va dir. Mendoza va felicitar els joves i els va animar a fer moltes més edicions del festival.

Per la seva banda, la regidora de Joventut, que es va sumar als agraïments, va manifestar que des del departament van acollir aquest projecte «amb moltes ganes» perquè servirà per «empoderar» als joves. «Desitgem que sigui un èxit» va afirmar Pleguezuelos, que va afegir que el projecte dona sentit a les polítiques de joventut que s’impulsen des del consistori cambrilenc.

Comentarios
Multimedia Diari