Finalitza la restauració del mur de l’antic cementiri d'Altafulla

La tempesta del Glòria va provocar
 el despreniment del mur perimetral

REDACCIḈÓ

Whatsapp
Un moment de la visita als treballs de restauració. FOTO: CEDIDA

Un moment de la visita als treballs de restauració. FOTO: CEDIDA

L’Església de Sant Martí i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla van presentar ahir la finalització dels treballs de restauració del mur de l’antic cementiri ubicat a l’entorn de la parròquia del municipi.

Com va explicar la regidora de Cultura, Gemma Maymó, la tempesta del Glòria, que es va produir entre els dies 20 i 23 de gener de l’any passat, va provocar el despreniment de 160 metres cúbics del mur perimetral que envolta el conjunt arquitectònic de l’Església de Sant Martí, i que va comportar el tancament del camí públic que rodeja la parròquia i el Castell. En aquest procés es van localitzar restes òssies humanes que podrien datar-se del segle XVIII i que correspondrien a l’antic cementiri de la vila.

Els treballs de restauració han consistit, segons ha detallat el Mestre d’Obra, Enric Barceló, en la restauració del mur basant-se en l’estructura original i utilitzant pedres de marge de la zona i morter de calç respectant així els criteris del conjunt de la Vila Closa, declarada Bé Cultura d’Interès Nacional des del 1998. També s’han recuperat les restes humanes que han tornat al seu lloc original.

En aquest sentit, el Mossèn d’Altafulla, Jaume Gené, va remarcar durant la visita la rellevància de l’espai «com a element patrimonial de la vila» i zona compartida amb el municipi d’acord amb el conveni de col·laboració existent entre la Parròquia de Sant Martí i l’Ajuntament d’Altafulla per al seu ús.

La inversió dels treballs de restauració ha estat de 80.000 euros finançats per l’Església de Sant Martí i la col·laboració del consistori en l’acceleració per a l’execució de tots aquests treballs esmentats.

L’acte va comptar amb la presència del coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera; el Mossèn de la Parròquia de Sant Martí, Jaume Gené; la regidora de Cultura, Gemma Maymó, i el Mestre d’Obra, Enric Barceló, que va donar tota mena de detalls dels treballs que s’han dut a terme.

Temas

Comentarios

Lea También