Fira de Mont-roig: la cursa d'obstacles més divertida de l'estiu

Més de 400 persones participen en la setena edició de la Garrofang, organitzada pel centre excursionista L’Areny

04 agosto 2019 16:10 | Actualizado a 05 agosto 2019 10:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els veïns i veïnes de Mont-roig del Camp van poder gaudir ahir al matí d’una entretinguda cursa d’obstacles que semblava una barreja de la Spartan Race amb un dels programes més estrafolaris dels anys 90, Humor Amarillo. Un any més, el centre excursionista L’Areny va organitzar la seva Garrofang, una divertida carrera on els més de 400 participants van acabar ben enfangats en un diumenge d’agost amb molta xafogor. 

A les 11 del matí es donava el tret de sortida a la setena edició d’aquesta prova que es va celebrar al seu lloc habitual, al costat de la depuradora del municipi. En aquest punt s’hi van concentrar no només els valents que van voler superar les proves, també hi va haver molta presència de residents de poblacions veïnes que captaven amb els seus telèfons els diferents obstacles preparats i, perquè no dir-ho, riure amb els participants que quedaven atrapats al fang i els hi costava bastant aixecar els peus per seguir la carrera.

El recorregut va transcórrer entre canonades, tobogans, síndries enormes que s’havien d’esquivar o un obstacle que t’obligava a revolcar-te en aquesta barreja fresca d’aigua i terra. Unes proves que van aconseguir l’objectiu de que els nens i grans que hi van participar s’ho passessin molt bé en una matinal on els riures i la diversió estaven garantits, i més quan hi havia una persona que es dedicava a mullar tant a participants com al públic, que van agrair les manguerades. Per altra banda, els mont-rogencs van poder menjar síndria i beure aigua per refrescar-se de la calor. 

Des de l’organització van fer una valoració molt positiva d’una edició que va batre rècords d’assistència. Segons apuntaven al Diari, l’any passat s’hi van inscriure unes 250 persones i enguany ho van fer unes 300 a través de la pàgina web, ja que era necessari per motius de seguretat. Però la sorpresa va ser quan més d’un centenar de persones van apuntar-se ahir al matí, just abans d’iniciar les proves. «El nostre objectiu és que la gent s’ho passi bé i gaudeixi de la Garrofang», van apuntar. Una finalitat més que assolida amb aquesta carrera que no buscava premiar,  sinó entretenir al assistents. 

138a edició

El municipi també va cloure la 138 edició de la Fira que va començar dijous. Durant quatre dies el recinte firal va rebre la visita de centenars de mont-rogencs i persones de poblacions veïnes que van passejar per l’espai multisectorial, una de les novetats d’enguany, i que també van gaudir de l’espai La Cullerada, on van degustar productes de la terra. A més, aquests dies també es va celebrar la primera ruta de La TapaFira, amb nou establiments. 

Per altra banda, els carrers del poble van ser testimonis del correfoc a càrrec dels Diables de Pratdip, la 36a Trobada Gegantera o el tobogan aquàtic de 75 metres de llarg que es va instal·lar al carrer Mare de Déu de la Roca i va causar sensació entre petits i grans. 

Comentarios
Multimedia Diari