Foment aprova treure els camions de l'N-340 entre Torredembarra i Martorell

La vella reivindicació del territori serà efectiva a partir del 2015 i permetrà descongestionar la via. Els camions passaran per l'AP-7 amb una bonificació de fins al 50% (Àudio)

19 mayo 2017 23:58 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els veïns del nord del Tarragonès i el Baix Penedès estan d'enhorabona, després que aquest dimecres al matí el govern espanyol hagi aprovat que els camions de gran tonatge que actualment circulen per l'N-340 siguin desviats per l'AP-7, entre Torredembarra i Martorell. Es tracta d'una vella reivindicació del territori, que demanava mesures com aquesta per descongestionar una carretera Nacional on les cues quilomètriques de vehicles són freqüents. La modificació serà efectiva a partir de prinicpis de l'any que ve, un cop s'hagin aprovat els Pressupostos Generals de l'Estat del 2015.

Els camions que passin per l'autopista tindran una bonificació de fins al 50% del cost dels peatges. Es calcula que al voltant del 20% del trànsit actual de la N-340 és de camions. Aquesta mesura ja s'aplica des de l'abril d'enguany a la N-II a la provincia de Girona, també després de molts anys de reivindicacions, i s'ha aconseguit fins a dia d'avui treure 1,7 de milions de camions pesats d'aquesta via.

La proposta ha estat aprovada al Congrés dels Diputats pel govern del Partit Popular, després d'una pregunta del diputat de Convergència i Unió, Jordi Jané. Jané ha recordat que el tram de la N-340 entre Altafulla i l'Arboç és un dels més perillosos de l'Estat i necessita "solucions urgents". Segons les dades que ha aportat, entre 2011 i 2013 hi va haver 175 accidents només entre Torredembarra i El Vendrell. Jané ha posat de manifest la "indignació ciutadana" pel fet que la N-340 no té una alternativa lliure de peatge i li ha demanat "solucions urgents" per desviar el trànsit pesat a l'autopista. 

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha explicat que s'està treballant amb la Generalitat i completant les anàlisis econòmiques abans de la implantació d'aquesta mesura i ha assenyalat que encara s'han de celebrar diverses reunions, com les que es tindran amb les principals associacions de transportistes. Pastor també ha assegurat que el seu govern a estudia l'aplicació de les bonificacions per al trànsit de vehicles pesats en trams d'autopistes paral·lels a carreteres convencionals. Segons la ministra, són operacions que "tenen un cost moderat i un efecte molt favorable a curt termini" i per això ja estan incloses al paquet d'iniciatives per al creixement, la competitivitat i l'eficiència que es van aprovar al consell de ministres del més de juny.

De tota manera, els alcaldes dels municipis reclamen la gratuïtat de l'AP-7 per a tot tipus de vehicles. Alguns, com la plataforma ciutadana de Cunit, fins i tot tenen dubtes que aquesta mesura aprovada per l'executiu tingui un impacte palpable en el trànsit de l'N-340, i demanen també l'alliberament de la C-32.

 

La Móra

En canvi, la ministra ha tancat la porta a la possibilitat d'una obra que resolgui la problemàtica de La Mora entre l'A-7 i l'AP-7, perquè "els serveis tècnics del departament diuen que hi ha problemes d'espai i que la solució tècnica és molt difícil".

 

Comentarios
Multimedia Diari