Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Formant-se per Europa

La tarragonina Rosa de les Neus es troba actualment a Frankfurt, on està realitzant el doctorat en comunicació a la Goethe-Universität Frankfurt.

Maria Álvarez

Whatsapp
Rosa de les Neus, a la plaça del Römer i Alte Nikolaikirche, a Frankfurt. Foto: Cedida

Rosa de les Neus, a la plaça del Römer i Alte Nikolaikirche, a Frankfurt. Foto: Cedida

Fa cinc anys que està coneixent Europa alhora que es forma acadèmicament. Actualment es troba a Frankfurt. La Rosa de les Neus és una tarragonina que amb 28 anys ja ha viscut a 5 països europeus diferents.

Tot va començar amb un Erasmus a Bolonya, a Itàlia, va continuar després fent un màster a París, a la Universitat de la Sorbonne. Una vegada finalitzada la seva etapa acadèmica, va voler continuar els seus estudis aprofundint els seus coneixements fent un segon màster a Alemanya, a la ciutat de Bremen. Va continuar a Hamburg on va treballar en un centre de recerca de la Universitat.

La jove explica que sempre ha pensat que ampliar els estudis i la formació acadèmica, professional i a l’hora personal, a un nivell internacional seria molt positiu. Per això va decidir anar a estudiar per Europa. 

La ciutat on es troba

Actualment, està realitzant un doctorat a la Goethe-Universität Frankfurt. Amb la seva experiència alemanya anterior, va optar per seguir en aquests territoris i fer el pas definitiu, fer els tràmits burocràtics per tal de poder inscriure’s i establir-se en aquesta ciutat.

L’adaptació en aquesta ciutat va ser força ràpida, «va ser molt important el fet de tenir un bon nivell d’alemany», destaca la Rosa de les Neus. Afegeix també que gràcies a les experiències a les universitats d’Hamburg i de Bremen ja coneixia el sistema universitari alemany, i quan va arribar a la tercera ciutat alemanya la jove ja estava orientada i va tenir la facilitat per poder iniciar l’estada i la feina amb més eficiència.

A la Universitat de Frankfurt ha pogut trobar molta història, participar com una més de l’equip, amb seminaris i workshops. Apunta que els professors tenen una llarga trajectòria reconeguda en molts àmbits, i que se sent molt afortunada, ja que el nivell és molt alt.

Gràcies a la seva experiència en quatre sistemes universitaris diferents, es defineix amb una àmplia i global visió acadèmica, i afirma que gràcies a això ha tingut l’oportunitat d’assistir a cursos i treballar en línies de recerca des de perspectives ben diverses, que han ajudat a complementar la seva formació i l’experiència professional.

De Frankfurt destaca la comunicació de tradició i modernitat, «D’una banda hi pots trobar la plaça principal amb cases típiques d’arquitectura germànica, i al costat, el barri financer amb gratacels, centre econòmic d’Europa», explica.

La Rosa de les Neus aprofita el seu temps lliure per visitar museus. Apassionada per l’art, ha visitat tots els museus de la ciutat, on destaca l’Städel com el més gran.

Fent referència a Tarragona, la seva ciutat, troba a faltar la dieta mediterrània, tot i que ens explica que també ha descobert plats molt bons com el Kartoffelsalat, una amanida de patates amb salsa i complements que es pot menjar freda o calenta.

Una de les principals diferències que troba és l’arquitectura que tenen les ciutats alemanyes. També afegeix el caràcter de la gent i el seu dia a dia, on troba el motiu en el clima alemany.

Després de cinc anys vivint per Europa, la Rosa de les Neus considera que ja és hora de tornar a casa per poder aportar tot el que ha après. Afirma, tot i que troba molt interessant viure en altres països, sempre té present que són estades temporals, i que no canviaria la seva ciutat natal per un altre país dels que ha conegut.

Aquesta experiència la valora molt positivament, com també la seva experiència a Europa en general, on ha pogut perfeccionar els idiomes de cada lloc on ha estat.

El seu futur, a curt termini, el veu instal·lant-se de nou a Catalunya, tot i que tampoc no descarta continuar ampliant les experiències internacionals.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También