Fran Morancho: 'Volem continuar transformant el municipi'

Fran Morancho, que ha estat reescollit alcalde de Mont-roig i Miami Platja, parla dels reptes i projectes que vol impulsar durant els propers quatre anys amb la complicitat dels seus veïns

18 julio 2019 21:50 | Actualizado a 19 julio 2019 12:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fran Morancho afronta el seu tercer mandat com a alcalde de Mont-roig i Miami Platja amb la mateixa il·lusió que el primer dia. El batlle parla amb el Diari dels projectes que vol dur a terme durant els propers quatre anys.

Com encara el nou mandat?
Amb la mateixa il·lusió i força que vaig afrontar l’anterior. Tinc ganes de continuar transformant el nostre municipi i ganes de millorar la vida de les persones que hi viuen i també la dels turistes, que es sentin a gust i tornin. Aquest nou mandat vull plantejar renovacions tant d’estructura organitzativa de l’ajuntament com en el fet de gestió. Crec que seran quatre anys molt profitosos com van ser els anteriors. 

És la seva segona legislatura seguida com a alcalde. Quin balanç fa de l’anterior mandat?
Crec que el balanç ens ho van dir els resultats del 26 de maig. Vam passar de 860 vots a 1.600. La gent és la que ens ha dit que hem fet bé les coses. Estem molt contents amb la tasca que vam fer, però sobretot, molt orgullosos i satisfets dels resultats perquè al final és la gent qui aprova o suspèn la teva gestió.

Quin és el repte per als pròxims 4 anys?
No hi ha un únic repte fixat en un projecte. El més important és continuar transformant el municipi i treure tots els potencials que té. Hem de fer projectes que millorin la vida de les persones. Volem que la gent estigui contenta del lloc on viu, que tingui els seus serveis i que els seus impostos es vegin reflectits en la tasca que anem fent. Volem que estimin més el seu poble.  

És el primer estiu amb l’avinguda Barcelona. Quina valoració en fa? I els comerciants?
Els comerços m’han traslladat que estan contents, però també és important que els veïns i turistes estiguin contents d’aquest espai. S’ha fet quelcom que el poble necessitava des de feia temps.   

S’ha de continuar?
Sí, cap a Cambrils i cap a l’Hospitalet. Encara no sabem quin tram ni quan perquè hem de buscar el finançament, és una obra de molts diners que s’ha fet sense contribucions especials. 

Per fer les obres compten amb les opinions dels veïns.
Sí, per exemple la Plaça Miramar, que començarà les seves obres del 16 de setembre. Tots els projectes que engeguem ho fem amb la complicitat dels veïns. No volem fer projectes des de l’ajuntament, sinó que els volem fer comptant amb la gent. Ara obrirem un procés de participació ciutadana per fer l’espai sociocultural.

Com serà aquest projecte?
S’ha adjudicat la seva redacció i tindrà dues fases: una primera amb l’espai i la segona amb un casal d’avis. Si tot va bé el podrem començar a finals d’any. 

També vol fer canvis en l’Administració?
Volem donar un millor servei al ciutadà, que sigui més àgil i mantenir la transparència i el govern obert.

La via verda serà una realitat?
Mantenim la idea de convertir la via del tren en via verda. Ens donarà molts més beneficis per l’economia, turísticament parlant, que no un tramvia com es planteja. Cap al setembre reprendrem les converses amb Adif. 

Ja fa 20 anys que va entrar a l’ajuntament.  Hi ha les mateixes ganes?
I tant! Sempre dic que sóc un privilegiat perquè tinc la sort de tenir la feina que més m’agrada fer. Gaudeixo i em falten hores. Estic molt content. 

Comentarios
Multimedia Diari