Fran Morancho: 'Volem crear debat amb el ciutadà'

Entrevista a l'alcalde de Mont-roig del Camp

19 mayo 2017 22:05 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

- Sense pactes no haurien obtingut l’alcaldia. Com valora aquests nous temps de la política?

- Són temps de canvis. Que hi hagi més partits fan fragmentar molt els resultats de les eleccions. Nosaltres, abans de parlar amb ARA i PIMM vam proposar un pacte a Convergència i Unió. Proposàvem una legislatura dividida en dos anys de govern de CiU i dos anys nosaltres, però no van acceptar. L’actual acord de govern està funcionant molt bé, són persones amb les quals ja havia treballat i això facilita molt les coses.

 

- Va existir una aliança anti-PSC a l’anterior legislatura?

- Desconec si era antisocialista, anti-Fran Morancho o anti-Miami. El que tinc clar és que aquests quatre anys han estat nuls en termes de decisions polítiques i han perjudicat molt al municipi. Ni ells mateixos s’entenien. És molt difícil que d’un pacte de 5 partits se’n treguin coses positives.

 

- Tenen la transparència com a pilar fonamental. Han engegat ja les mesures pertinents?

- Sí, hem començat a treballar. La transparència, la participació ciutadana i la comunicació són aspectes importantíssims. A l’estructura, a l’organització, l’alcalde està a dalt, però just a sota té una base molt gran que es basa en aquests aspectes. Tinc al cap engegar una comissió que acostarà els ciutadans a les empreses municipals, però encara queden moltes coses per parlar amb la resta d’equip de govern.

 

- Entre les mesures d’urgència hi trobem l’Àrea Transversal de Transparència i Participació Ciutadana. El poble marcarà el full de ruta del govern?

- Esperem que el poble el marqui, de veritat. És molt important per a mi. Vaig insistir molt perquè aquest aspecte fos un dels pilars del pacte de govern. Crec que és una demanda de la societat. En un principi aquesta àrea començarà a funcionar a principis de Setembre i cap al Febrer esperem que ja estigui tot més que tancat i funcioni perfectament. Volem parlar, escoltar i crear debat amb el ciutadà. Volem acostar l’Administració al poble i que el poble s’acosti a l’Administració.

 

- Pensen que el turisme ha de remuntar l’economia. Es prendran mesures aquest estiu? Quin és l’estat del càmping de luxe que esperava llicència per construir-se?

- No, aquest estiu 2015 no prendrem cap mesura. Bàsicament perquè volem estudiar amb calma totes les opcions possibles i no volem fer-ho ràpid i malament. Hem arribat a mitjans de juny i ja ens hem trobat alguns projectes de l’anterior legislatura que bàsicament intentarem acabar. Respecte al càmping de luxe, els propietaris estan acabant els tràmits i l’objectiu és que obrin en un parell o tres de mesos.

 

- Que s’ha fet del Pla Model i de l’obertura del menjador social durant les vacances, mesures del programa socialista?

- El Pla Model el volem recuperar, però actualitzat perquè la situació no és la mateixa que el 2009. Recordo que aquest pla ja el vam engegar en l’anterior legislatura. És una prioritat per nosaltres l’ajuda social, i també l’ajuda a les empreses locals, que s’inclou al Pla. Respecte al menjador social, està obert durant aquestes vacances.

 

- Per què volen canviar el nom del municipi?

- És un tema que es basa en la realitat social. Miami dobla la població de Mont-roig i simplement volem incloure el nom de Miami. Això sí, preguntant a la gent. Volem fer una consulta popular, que es tramitarà al Ple i es formalitzarà.

 

- Quins reptes té en l’àmbit personal en aquesta nova legislatura? Alguna espina clavada de l’últim govern?

- El meu repte és arribar a casa cada dia amb la satisfacció de la feina ben feta i d’haver ajudat a totes les persones que ho necessitin. Si ho aconsegueixo seré feliç. I no tinc cap espina clavada, però si errors que m’han de servir per a millorar. Els alcaldes prenem decisions contínuament i, per tant, ens equivoquem moltes vegades.

Comentarios
Multimedia Diari