Gairebé 300 obres presentades als premis de Cultura de Torredembarra

El Pati del Castell va acollir dissabte l’entrega dels guardons en les categories de gravat i xilografia, pintura, escultura i fotografia 

19 noviembre 2018 10:18 | Actualizado a 19 noviembre 2018 10:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Cultura, va lliurar aquest dissabte els guardons que integren els XX Premis Cultura Vila de Torredembarra, i que es van iniciar el 10 de novembre passat amb el premi de periodisme Mañé i Flaquer. Enguany, en les diferents modalitats de gravat i xilografia, pintura, escultura i fotografia, s’hi van presentar un total de 283 obres.

El V Premi de Gravat Xilogràfic. La Torre de l’Encenall porta el nom de l’escola de gravat fundada per Antoni Gelabert a Torredembarra l’any 1969 amb la voluntat de difondre la xilografia. La seva petjada va ser molt intensa, per això, i amb la voluntat de reviure aquesta tècnica es va crear aquest premi.

En la categoria infantil s’hi van presentar un total de 12 treballs. La guanyadora va ser la torrenca Cèlia Rius Gonzàlez amb el treball presentat amb el títol de Panda. 

En la categoria juvenil, s’hi van presentar 11 treballs. En aquest cas el premit va ser el treball presentat amb el títol EX Libiris Olimpia, d’Hubert Tomczak, de Polònia. En les dues categories els guardonats es van emportar una dotació econòmica de 200 euros en material per gravar.
En la categoria adult, s’hi van presentar fins a 67 treballs. El treball presentat amb el títol Profondità III, de Marcela Miranda, de l’Argentina, resident a Itàlia. En aquest cas, la premiada es va endur una dotació econòmica de 1.000 euros. 

A títol honorífic, van ser finalistes el treball Bream d’Arvind Sharma de l’Índia i Tortuga boba (Caretta caretta) de Cristina Gladys Muñoz de l’Argentina. A més a més, per a l’exposició de treballs se n’han seleccionat vuit més d’Arvind Sharma, Emilio Carrasco Gutiérrez i Francesc Gual Torrebadell.

El jurat d’aquesta modalitat estava format per Mercè Alonso, conservadora-restauradora de matrius xilogràfiques i calcogràfiques, Marià Casas, membre honorari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Escultor i gravador, Antoni Gelonch, membre honorari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i Francesc Fontbona, acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. És també membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans.

La setmana passada també es va lliurar el premi de periodisme Mañé i Flaquer

En els VIII Premi d’Arts Plàstiques Josep Pujol i Montané d’escultura, en honor a l’escultor torrenc, s’hi van presentar 4 obres.
El guanyador, amb una dotació econòmica de 1.000 euros va ser el treball presentat amb el títol Sensuality d’Avel·lí Perpiñan Yuste, de la Pobla de Montornès. El jurat estava format per Fèlix Lozano, escultor, Mercè Bessó, escultora i artista i Roberto Sánchez, escultor.

Pel que fa a la temàtica del XVIII Premi d’Arts Plàstiques Pere Romeu de fotografia aquest any ha estat vinculada a actuacions de l’àmbit social: l’exclusió social, la vulneració dels drets humans, les poblacions de refugiades o immigrants, l’acollida i integració social, la cooperació internacional, els col·lectius exclosos, la dinamització comunitària o el treball d’inclusió.

En aquesta modalitat s’hi van presentar un total de 173 obres. El guardonat va ser el treball presentat amb el títol Lixâo de Róger, de Guilherme Bergamani, de Brasil que es va emportar una dotació econòmica de 500 euros. El jurat estava format pels fotògrafs: Lluís Milián, Anna Fusté, Imma Font i Rodrigo Sicília.

I finalment es va lliurar també el XVIII Premi d’Arts Plàstiques Pere Romeu de pintura. Aquest premi porta el nom de l’artista torrenc Pere Romeu, promotor cultural molt lligat al món artístic modernista i editor de la revista Quatre Gats. En aquest cas s’hi van presentar 16 obres i el treball presentat amb el títol Bodegón, de Gonzalo Romero Navarro, de Marines, València. I va rebre una dotació econòmica de 1.000 euros. 
 En aquest cas el jurat va estar format per tres pintors: Marta Argentina, Joan Ciuró i Aurora Roig.

Comentarios
Multimedia Diari